Od Kočova směrem na Brod jel dvaačtyřicetiletý řidič osobního automobilu Citroën. „Z dosavadního šetření vyplývá, že řidiče zřejmě přemohl spánek, a proto s vozidlem plynule vyjel do protisměru, kde levou přední částí svého vozidla narazil do levé přední části protijedoucí nákladní soupravy, kterou řídil 36letý muž," popsala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Po střetu s nákladní soupravou se vozidlo odrazilo a narazilo do vozidla Hyundai, které jelo za nákladní soupravou. To řídil 72letý muž.
Při nehodě byl zraněn řidič Citroënu, kterého odvezla záchranka do nemocnice. „Zraněnou osobu hasiči vyprostili, pomáhali při ošetření a transportu do sanitky," uvedla mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Podle policie si na bolesti dolní končetiny stěžoval řidič nákladní soupravy, lékařské ošetření však na místě nepožadoval. Požití alkoholu policisté vyloučili u všech zúčastněných provedenými dechovými zkouškami. Celkovou škodu odhadli na 220 000 korun. Nehodou se i nadále zabývají.

Silnice byla zhruba hodinu a půl neprůjezdná. „Kamion blokoval oba jízdní pruhy. Hasiči pomáhali s odstraňováním následků nehody a uklízením vozovky. Poté, co byl jeden jízdní pruh uvolněn, pomáhali řídit kyvadlově dopravu," dodala mluvčí hasičů.