První nehoda se stala ve čtvrtek v sedm hodin večer mezi Chodovou Planou a Planou. Sedmadvacetiletý muž řídil VW Transporter ve směru od Chodové Plané do Plané.

„Vlivem nepřizpůsobení rychlosti jízdy, po předjetí před ním jedoucího osobního vozidla, uvedl své vozidlo do smyku, vyjel do protisměru, kde přední částí pravého boku narazil do čelní části protijedoucího osobního vozidla Škoda Octavia, které řídil osmapadesátiletý řidič," popsala nehodu policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Nárazem bylo vozidlo Transporter odhozeno do levého silničního příkopu.

Při nehodě byl zraněn řidič Octavie, který byl vrtulníkem přepraven do Fakultní nemocnice v Plzni Lochotíně. Řidič Volkswagenu byl vozidlem rychlé lékařské pomoci se zraněním převezen do nemocnice ve Stodu, kde byl hospitalizován.

Požití alkoholu bylo u řidiče Volkswagenu vyloučeno dechovou zkouškou, u druhého řidiče nebylo možno z důvodu jeho zranění provést dechovou zkoušku, proto byl nařízen a proveden odběr krve. Na vozidle VW Transporter vznikla hmotná škoda 50 tisíc korun, na vozidle Škoda Octavia 200 tisíc korun.

Při nehodě unikly provozní kapaliny z vozidel, které zlikvidovali hasiči. Ti pomáhali také s regulací dopravy, silnice byla na nějakou dobu uzavřena.
„Ohledáním vozidla Škoda Octavia bylo zjištěno, že řidič nebyl řádně připoután bezpečnostním pásem," doplnila mluvčí.

Další nehoda na Plánsku se stala v pátek kolem deváté ráno. Řidič Fiatu Panda jel z Broumova směrem na Zadní Chodov. Podle policejní zprávy dostal v zatáčce smyk a auto skončilo na boku v silničním příkopu. Řidič byl s lehkým zraněním převezen do nemocnice ve Stodu. Požití alkoholu vyloučili policisté dechovou zkouškou.

Třetí nehoda se stala u pověstného Regentu v pátek po poledni. „Řidička BMW se dostatečně nevěnovala řízení, když se otočila na dítě, které cestovalo ve vozidle na zadní sedačce," uvedla Brožová.

Řidička vyjela s autem za pravou krajnici, dostala smyk, který ji katapultoval do protisměru a následně do levého příkopu. Při manévru byl poškozen protijedoucí Peugeot. Jeho majitel měl smůlu – při čekání na další šetření nehody do něj ještě narazila Škoda Fabia.

Požití alkoholu všech aktérů nehody vyloučily provedené dechové zkoušky. Při nehodě sice nebyl nikdo zraněn, ale, jak uvedla policie, řidička BMW, která je ve třetím měsíci těhotenství, si stěžovala na bolesti břicha a proto byla převezena k preventivnímu vyšetření do nemocnice.