„K nehodě došlo na 127. kilometru dálnice D5 ve směru na Plzeň," potvrdila tisková mluvčí krajské policie Markéta Fialová s tím, že se událost stala krátce před půl osmou. „Ke střetu došlo kvůli tomu, že se řidič vozu Fiat Multipla dostatečně nevěnoval řízení. Při nehodě se zranila jeho spolujezdkyně," dodala mluvčí.

Žena byla převezena záchrannou službou do plzeňské fakultní nemocnice na Lochotíně. „Odvezli jsme ji kvůli vyloučení vnitřních poranění," doplnila Fialovou Lenka Ptáčková, mluvčí krajské záchranky.

Na místo se vypravili i dobrovolní hasiči z Boru a profesionálové z Tachova. „Zajistili místo nehody a vozidlo proti požáru. Zlikvidovali i drobný únik provozních kapalin," informovala Deník mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Provoz na dálnici byl po dobu odstraňování následků nehody částečně omezen. „Dálničními policisty byl uzavřen levý jízdní pruh. Před desátou hodinou došlo k plnému zprůjezdnění dálnice," sdělila Fialová. Alkohol byl u řidičů vyloučen dechovými zkouškami, škody ještě nebyly vyčísleny. Policisté se případem nadále zabývají.