„Ve směru od Plané na Chodovou Planou jel osmačtyřicetiletý řidič s osobním vozidlem Škoda Octavia. Z dosud zjištěných informací vyplývá, že vyjel vlivem mikrospánku do protisměru, kde se čelně střetl s osobním vozidlem Renault, které řídil pětašedesátiletý muž," popsala kolizi tachovská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. Při nehodě byli zraněni oba řidiči, byli převezeni do nemocnice na vyšetření. Celková škoda byla odhadnuta na 145 tisíc korun. Požití alkoholu u řidičů vyloučili provedenými dechovými zkouškami.

Za pondělní nehodu mezi Planou a Chodovou Planou může zřejmě mikrospánek

Nehoda mezi Planou a Chodovou Planou. Foto: HZS PK

Nehoda s velice podobným průběhem se v téže době stala nedaleko Svojšína. Ovšem její následky byly daleko horší. „Od Svojšína jel ve směru na Řebří osmnáctiletý řidič s vozidlem Volkswagen Vento. Při projíždění levotočivé zatáčky vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Škoda Octavia, které řídil devatenáctiletý mladík. Při nehodě bylo zraněno celkem pět osob, a to řidič volkswagenu a jeho osmnáctiletá spolujezdkyně. Ti byli z místa transportováni letecky. Třetí cestující z volkswagenu a řidič z vozidla Škoda Octavia a jeho spolujezdec byli převezeni do nemocnice sanitním vozem," uvedla k věci Jiroušková.

„Požití alkoholu policisté na místě vyloučili provedenou dechovou zkouškou u řidiče vozidla Škoda Octavia, u druhého řidiče byl, s ohledem na zranění, proveden odběr krve," dodala policejní mluvčí. Vzniklou škodu na vozidlech odhadli policisté na 250 tisíc korun.