Už v pátek v noci vyjížděli k rozsáhlému požáru stodoly v Kyjově. Na místě zasahovaly jednotky HZS Tachov, SDH Chodová Planá a SDH Planá.

„Již oznamovatel uváděl, že je celá střecha v plamenech, při příjezdu jednotek na místo události se začal krov propadat. Hasiči na požár zaútočili celkem pěti proudy, a to jak ze země, tak shora z výškové techniky. Vodu na místo dopravovali dálkově z nedalekého rybníka," popsala mluvčí hasičů Pavla Jakoubková s tím, že z objektu hasiči vynesli PB láhev a protože byla horká, museli ji ochladit na bezpečnou teplotu. Dobrovolní hasiči na místě zůstali na dohlídku do rána.

Další požár se rozhořel v pátek v Tachově. „Museli se vrátit do zahrádkářské kolonie, kde v úterý při požáru chatky nalezli tři ohořelá těla. Budova se opět rozhořela. Hasiči vynesli dvě tlakové láhve. Museli je ochladit na bezpečnou teplotu. Postupně rozebrali konstrukci chatky a dohasili jednotlivá ohniska. Termokamerou překontrolovali celý objekt, nenalezli žádné žhavé místo," uvedla Jakoubková.

Beze škod se obešel požár sazí v komíně v osadě Světce a požár túje v Plané. Hasiči zasahovali také v neděli, tentokrát v obci Únehle. Hasiči z profesionální stanice Stříbro, dobrovolní ze Stříbra, Pernarce a Únehle vyjeli k požáru komína. „Na místě hasiči zjistili, že hoří kolem něj, rozebrali část střešní krytiny a požár zlikvidovali jedním proudem C. Velitel zásahu nařídil majitelce revizi komína a zakázal topit v krbových kamnech," uvedla mluvčí.

Hasiči rovněž zasahovali u dvou nehod, ve Vítkově a u Milíkova, kde se osobní auto převrátilo do příkopu na střechu. Nehoda si vyžádala jednu zraněnou osobu.