Před půl osmou tam havarovala nejprve dvě auta, o pár vteřin později pak kamion s osobním vozem.

„Zraněné byly dvě ženy, jedna ročník šedesát dva, druhá sedmdesát devět. Jednu jsme ošetřili na místě, druhou jsme transportovali do plzeňské nemocnice,“ uvedla Lenka Ptáčková, krajská mluvčí záchranné služby.

Viníkem je zřejmě řidička červené Škody Fabia, která na rovném úseku začala předjíždět bílou Audi A3 a kamion. Nejspíše si ale nevšimla, že už jí předjíždí černý Chrysler. „Fabia vletěla do příkopu, kde se převrátila přes střechu, Chrysler zůstal na kolech na okraji silnice,“ popsala karambol Martina Kohoutová, krajská policejní mluvčí s tím, že Chryslera řídila taktéž žena. Navíc řidič kamionu, který si incidentu všiml, zastavil a začal k místu couvat. Nevšiml si ale, že za nim stojí již zmíněná bílá Audi a narazil do ni.

Celkové škody byly odhadnuty na více než šest set tisíc korun. Poškozená, respektive zničená nebyla jen vozidla, ale i autobusová zastávka a její zábradlí. „Alkohol byl u všech řidičů vyloučen dechovou zkouškou,“ dodala mluvčí Kohoutová.

Nehoda v místě komplikovala dopravu do pozdních nočních hodin. Na místě zasahovali plánští a tachovští hasiči, kteří na vozech provedli protipožární opatření.