Za zády totiž nechal řadu reprezentantů v čele s dalším stupenským odchovancem a největším favoritem Ondřejem Cinkem. Mimochodem stejně jako Cink je Rajchart rodák z Újezdu u Svatého Kříže.

„Ondru tehdy hned v úvodu zbrzdil defekt, a i když potom jel famózně, tak neměl šanci ztrátu dohnat. O to jsem měl cestu k vítězství snazší, ale i dál to byl boj. Od startu jsem jel naplno a bylo to buď anebo,“ zavzpomínal jednadvactiletý biker a český šampion do 23 let.

Druhého v pořadí olympionika Jana Škarnitzla tehdy porazil o 26 vteřin.

„Trať mám najetou, podílel jsem se i na úpravách okruhu a těžím z toho. Rád bych té přednosti využil i letos,“ uvedl jezdec týmu Česká spořitelna – Accolade.

Momentálně vstřebává únavu ze Světového poháru v Itálii a chystá se na náročný víkendový dvojboj. Stejně jako loni totiž ještě před Velkou cenou Borgers absolvuje sobotní Plzeňskou padesátku ze série Kolo pro život.

„Nohy nevypadají zle, takže věřím, že zvládnu oba závody. A ambice? Vyhrát,“ směje se Jahoda, jak mu přezdívají. Do závodu odstartuje s jedničkou.

„Jarda Ryba s Lampíkem závod vytáhli zase výš, znovu se tu sejde hodně dobrých závodáků, ale doma se chci ukázat. Jet pro diváky, aby si to užili,“ říká cyklista, který na start do Stupna přitáhne i dva zkušené kolegy z týmu Pavla Boudného a Matouše Ulmana.

„Přijedeme s týmovým karavanem, bude to velký,“ vzkazuje Jan Rajchart.