/ Po delší době se opět ozvali atleti. V Praze na Strahově se uskutečnilo mistrovství Západních Čech v hale. Mezi účastníky nechyběla čtyřčlenná minivýprava z B. Stříbro. Téměř jarní počasí umožňovalo závodníkům rozcvičovat se mimo halu a dobrá atmosféra panovala i v ní.

Jako první se postavil na startovní čáru Daniel Čenščák v běhu na 800 m. Tento atlet startoval ve svém prvním závodě v kategorii juniorů. A protože je mistrovství uspořádáno jako otevřené, běžel se první běh jako společný s muži a s dorostenci, dle časů nejlepšími. „Dan, který se na tento závod speciálně nepřipravoval, volil začátek z třetí pozice. Po dvou kolech (jedno měří 200 m) poznal, že si může dovolit rychlejší tempo. Vyrazil do čela, zrychlil a začal se soupeřům vzdalovat. V posledním kole rychlost vystupňoval a s velkým náskokem zvítězil,“ popsal průběh závodu trenér Vladislav Moravec, který byl také spokojený s dosaženým časem. „Čas 1:59,78 min. na stupeň trénovanosti je velmi dobrý.“

Ve druhém běhu běžel Tomáš Jaša. Pro něj to byl první závod v kategorii dorostenců. Trať 800 m není zrovna jeho nejlepší, přesto očekával osobní rekord. Ví, že není absolutně příliš rychlý a musí volit rovnoměrné tempo. Vyrazil poměrně rychle a perfektně rozloženým tempem udolával jednoho soupeře za druhým. Také on finišoval s velkým náskokem. Stal se vítězem druhého běhu a mohl jen litovat, že se nemohl utkat v přímém souboji s Procházkou z Klatov. Tento dorostenec startoval v prvním běhu a protože dosáhl lepšího času, stal se mistrem Západních Čech. „Tomáš může být s druhým místem spokojený, ještě více však s dosaženým časem 2:05,81 min., kterým si vylepšil osobní rekord o více než čtyři vteřiny,“ komentoval jeho výkon Moravec.

Jako další se postavila na start na 800 m Karolína Hrubá v kategorii starších žákyň. „Ta má problémy zejména s určením tempa, na které má natrénováno. Ztrácí zejména v úseku 300 – 600 m.,“ popsal její slabinu stříbrský trenér a dodal: „To se jí také ´podařilo´ v nedělním závodě. Začátek měla poměrně dobrý, ale v tomto úseku ztratila kontakt s vedoucí trojicí. To ji stálo mnoho sil,“ litoval průběhu Moravec. Stříbrská běžkyně stahovala před sebou a ve finiši se dostala na bronzovou pozici. K předběhnutí dalších jí chyběly jen metry. „Proto může jen litovat, že se nevyvarovala taktické chyby. S časem 2:33,15 min. však může být spokojena,“ viděl její závod Moravec.

Po delší době se na startovní čáru postavila Michaela Sládková. Po určitých problémech v loňském roce opět závodí. Tratě, které běžela jsou však pro ni pouze doplňkové. V běhu na 60 m dosáhla času 9,18 sec. a byla v rozběhu třetí bez postupu do finále. Lépe se jí vedlo v běhu na 400 m. „Tento závod se běží na časy, což znamená, že pořadí se určí dle dosažených časů,“ vysvětlil systém trenér, jenž její výsledek okomentoval takto: „Míši dosažený čas 67,24 sec. byl celkově druhý nejlepší. S výsledkem může být spokojena, s časem méně. Věřím, že tento závod bude odrazem ke zlepšení v jarním závodním obdobím,“ je optimistou Moravec.

V oddíle panuje spokojenost. Závodnící přivezli čtyři medaile a hlavně dobré výkony, které jsou příslibem do budoucna. Trochu v současné době úspěšní atleti zamotali trenérovi hlavu. „Musíme vše přehodnotit. V tréninkovém plánu jsme příliš nepočítali s účastí na mistrovství republiky, ale dosažené časy zřejmě tento původní plán změní,“ řekl na závěr Deníku Moravec.