Definitivní tečku za prvním ročníkem Carbonia Cup 2007, seriálu automobilových závodů do vrchu, udělalo závěrečné vyhodnocení. Na něm nechyběl ani úspěšný plánský jezdec Petr Bělohlávek. Ten byl vyhlášen na 1. místě ve třídě upravených vozů do 2000ccm.

V sálu oseckého hostince Stropník připravil pro účastníky vyhlašovatel seriálu Automotosport Osek o.s. a hlavní sponzor Carbonia pestrý program. Po krátkém zahájení a vystoupení starosty Oseka Jiřího Hlinky, se konalo samotné vyhodnocení. Odměněni byli všichni jezdci, kteří splnili podmínky v devíti vypsaných třídách. Na vítěze v každé z nich čekal sportovní podvozek a pro další jezdce pak hodnotné věcné ceny (sady sportovních pružin, sportovní sedačky, laděné nerez výfuky atd.). Pro první tři jezdce ve třídách byly připraveny velké poháry.

Dalším bodem programu byla soutěž o titul ´mistra volantu´, které se zúčastnili vítězové jednotlivých tříd. Pořadatel připravil na parketové ploše krátkou dráhu a jedno soutěžní vozidlo, kterým byla červená Formule 1 ze stáje Ferrari – větší maketa na dálkové ovládání. Každý jezdec absolvoval jednu tréninkovou a jednu závodní jízdu. Také tam prokázal plánský Petr Bělohlávek své umění a zvítězil před Vlastimilem Sukem mladším a Lubošem Opolským. Jezdci převzali poháry od ředitele závodu a klobásové věnce od šéfa ´závodního´ občerstvení.

Poté byli vítězové jednotlivých tříd s poháry a věcnými cenami společně zvěčněni s ředitelem závodu Ludvíkem Andrlem a zástupcem Carbonie Davidem Fričkem. Následovala volná zábava. Bohatý program moderoval Walter Pischel a provázela jej hudba ´Kavalír´. „Všichni jsme se shodli, že první ročník se vydařil. Účast jezdců na jednotlivých závodech měla vzestupnou tendenci. Pro příští sezónu pořadatel připravuje o něco více závodů než letos a další nové tratě. Během zimní přestávky se počítá se společným motokárovým závodem. Termín a trať je zatím v jednání. Veškeré informace budou na nových internetových stránkách Carbonie,“ řekl Deníku Petr Bělohlávek, který převzal za vítězství velký pohár a sportovní podvozek na Oranžádu v ceně 22 tisíc korun.. První závod v roce 2008 by se měl uskutečnit 5. dubna v Žalanech. „Čeká nás spousta práce na autě, ale hlavně musíme sehnat sponzory. Bohužel, jen chtít dnes opravdu už nestačí,“ řekl manažer a otec jezdce v jedné osobě Josef Bělohlávek.