Mladí nohejbalisté Baníku Stříbro v sestavě Michal Krunert, Lukáš Tolar, Dominik Nozar a David Němčák se stali na osmém Mistrovství České republiky v nohejbalu trojic mladších žáků republikovými šampiony. Titul vybojovali v Karlových Varech.

Šampionát pořádal SK Liapor Witte Karlovy Vary ve sportovní hale BK Lokomotiva v Tuhnicích za účasti dvanácti trojic z deseti oddílů zároveň jako bodovaný turnaj Poháru ČNS mládeže.

Po herní a výsledkové stránce turnaj potvrdil, že nejlepší mládežnický nohejbal se hraje na západě Čech, konkrétně ve Stříbře. Titul si z Karlových Varů odvezli Michal Krunert s Lukášem Tolarem, Dominikem Nozarem a Davidem Němčákem, pro Krunerta s Tolarem to přitom nebylo první letošní mistrovské zlato. Poprvé si na nejvyšší příčku došli s Pavlem Gaszczykem koncem září na Mistrovství ČR dvojic mladších žáků v Nymburce. A připočteme -li k těm dvěma zlatým bronz Michala Krunerta z mistrovství republiky mladších žáků v singlu, vyjde nám jako nejúspěšnější tým mladších žáků v republice jednoznačně Baník Stříbro.

Nadvládu stříbrští žáci potvrdili výsledky. Za celý den neztratili ani set, své soupeře poráželi rozdílem více než třídy a šampionátem prošli se skóre míčů 100:39!

Stříbrští svou skupinu jednoznačně vyhráli, když porazili Sokol Dolní Radechová 2:0 (20:5), dále domácí Liapor Karlovy Vary 2:0 (20:7) a tím postoupili do čtvrtfinále. V boji o semifinále si poradili s Avií Čakovice, kterou porazili 2:0 (10:2, 10:5).

„V semifinále nás čekal nejsilnější soupeř Climax Vsetín, který ve čtvrtfinále porazil našeho soupeře z krajské soutěže AC Zruč-Senec. A bylo to předčasné finále. První set jsme vyhráli 10:5, ale ve druhém prohrávali 3:0 a 8:5. Ale kluci to dokázali otočit. Vyhráli nakonec i druhý set poměrem 10:8 a postoupili do finále. Ve finále už naši borci excelovali a porazili TJ Peklo 2:0 (10:2, 10:5)," popsal vrcholné okamžiky trenér Baníku Petr Tolar a dodal: „Zakončili jsme tak úspěšné tažení „republikou". Baník je mistrem ve dvojicích i v trojicích a v singlech získal „jenom" bronz. Díky za podporu všem sponzorům a také dvacítce fanoušků, kteří nás v Karlových Varech podpořili."