Softové šipky, to je oblíbená hospodská zábava, která v posledních letech přerostla v regulérní sport. Většina měst má své zástupce v mistrovských soutěžích a Tachov není výjimkou.

Na území Tachova jsou celkem tři týmy v tomto sportu. Jedná se o Pantery Tachov, DC/TC Kings Tachov a DC Májovka Tachov. Všem těmto týmům začíná nová sezóna. A prvním dvěma zmiňovaným se začátek nesl v duchu domácího boje. I přes to, že Panteři a Kings mají společné domácí místo, a to hospodu U Vodníka v prostorách bývalého koupaliště, v prvním kole nové sezony narazily tyto dva týmy právě na sebe.

Bratrský souboj nakonec vyhráli Panteři Tachov v poměru 12:6. Panterům se dařilo již minulý rok, a tak se probojovali ze třetí D ligy Karlovarského kraje do druhé A ligy Karlovarského kraje a zdá se, chuť po vítězství je neopustila ani po přestupu do vyšší soutěže.
Na svůj start se připravuje i tým DC Májovka Tachov, který zatím brázdí vody třetí D ligy Karlovarského kraje. A hned na začátek se do Tachova přijede podívat nebezpečný soupeř, tým ŠK Luna Mariánské Lázně.

„Minulý rok skončila Luna pátá a my osmí z celkových deseti týmů. Určitě to nebereme jako neúspěch. Mezi námi a Lunou byl rozdíl tří bodů a navíc se jednalo o naší první sezónu v soutěži," vysvětlil Deníku kapitán týmu DC Májovka Jindřich Sýkora starší. „Loni jsme byli nováčci, takže pár prvních měsíců jsme byli rozklepaní. Ale teď už víme, co nás čeká. Ovšem je těžké říct dopředu, jak se bude dařit. Jiné týmy mohly přibrat nové posily, tak jako my. Je opravdu těžké něco odhadovat," dále řekl kapitán.

Všechny tři týmy se představily v sobotu na domácí „půdě" a o jejich výsledcích budeme informovat.

Jindřich Sýkora