V neděli vypukne v Plzni největší sportovní svátek pro mladé sportovce. Velkolepý zahajovací ceremoniál odstartuje Hry VII. letní olympiády dětí a mládeže (LODM) v Home Monitoring Aréně.

Do krajské metropole se sjede na 2 300 sportovců, 450 trenérů a vedoucích výprav a zhruba 250 VIP hostů. Mladí sportovci ze všech 14 krajů České republiky se utkají v 18 sportovních odvětvích a soupeřit budou o 150 sad medailí.

Poprvé se na LODM představí hokejbal. Výběr Plzeňského kraje by rád navázal na loňské prvenství v republikovém turnaji krajů, který právě letos nahradila olympiáda. Letošní výběr pod vedením Libora Hrubého (HBC Plzeň) a Václava Šůchy (HC Buldoci Stříbro) absolvoval poměrně náročnou přípravu a několik přátelských zápasů, které měly za cíl připravit tým na tak ojedinělou událost.

Ve výběru by se mělo představit také několik hráčů stříbrských Buldoků.

Velmi dobře sehraná dvojice obránců Šilhán, Lokajíček by měla být důležitou oporou týmu. Určitě se budou chtít představit v nejlepší formě také Berčík, Hrad, Kalčík, Sládek a D. Šůcha.

Za zmínku stojí i fakt, že celý turnaj bude pod drobnohledem reprezentačního trenéra U16 Martina Davídka, který povede na přes rok českou reprezentaci na juniorském MS v anglickém Sheffieldu.