Družstvo HC Buldoci Stříbro se dokázalo sobotní výhrou 4:1 nad Pískem vrátit na druhou postupovou příčku v tabulce Mistrovství České republiky starších žáků skupiny jih, západ v hokejbalu. Tím zmařili veškeré šance právě svému soupeři.
Buldokům se nepodařilo v předchozích dvou zápasech ani jednou bodovat a vážně si zkomplikovali cestu na finálový turnaj v Opavě a Karviné. „Nejdříve jsme prohráli 2:0 v Písku. O týden později jsme narazili na lídra tabulky skupiny jih, západ. Mečouny kluci sice přestříleli, dokonce se dostali ve druhé třetině krátce do vedení, ale z vítězství se nakonec radovala Plzeň," popsal nevydařená utkání trenér Buldoků Václav Šůcha.

Vítěznou šňůru jarních zápasů si naopak připsal Písek, který si mohl zápasem ve Stříbře zajistit postup právě na úkor stříbrských Buldoků.

Také proto první třetina vzájemného měření sil byla hodně opatrná. Ani jeden z týmů se nechtěl dopustit chyby. Přesto Buldoci nabídli hostům přesilovku 5:3, která zůstala nevyužitá a první část skončila bez branek.

Skóre se poprvé měnilo na začátku druhé třetiny, kdy domácí hráli opět oslabení. Šůcha si ale doběhl do útočného pásma pro vyhozený míček Mužíkem a střelou mezi betony zaskočil píseckého Čapka. První brankou spadla z Buldoků nervozita a začali hosty výrazně přehrávat. V deváté minutě prošlo za záda Čapka Mužíkovo nahození na branku. V 11. minutě Lokajíček nejdříve navýšil na 3:0 a o 39 vteřin později jeho střelu Šůcha tečoval před brankářem. Buldoci se tak ujali vedení 4:0.

Na začátku třetí třetiny hosté sice rychle potrestali špatné střídání domácích, ale to bylo z jejich strany vše. Buldoci si už vedení pohlídali.

„Nebudu zakrývat, že před zápasem jsem byl hodně nervózní. Dnešní duel měl rozhodnout o úspěchu či neúspěchu v sezoně. Dokázali jsme odvrátit počáteční nápor hostů. Parádně nám vyšla druhá třetina, která rozhodla. Navíc v závěru začalo pršet a pohyb na plastu se stával obtížnější, což více nahrávalo nám. Chci poděkovat všem fanouškům, kteří hnali náš tým za výhrou, klukům za předvedený výkon," dodal Šůcha.

HC Buldoci Stříbro–HC ŠD Písek 4:1
Třetiny: 0:0, 4:0, 0:1. Branky a asistence: Šůcha 2+0, Mužík 1+1, Lokajíček 1+1, Kalčík 0+1, Krejčí 0+1, Svoboda 0+1. Střely: 39:18. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. Oslabení: 1:0. Diváci: 30.

Buldoci: Sládek – Šilhán, Lokajíček, Šůcha, Hrad, Kopet – Bárta, Kalčík, Berčík, Mužík, Krejčí, L. Bubeníček, Svoboda, Tintěra, Rejda, Čech, R. Bubeníček, Marek