Na letní a zimní poháry se mohou děti kvalifikovat od deseti let vždy jen závody a zaplavanými časy v krajské soutěži.

Tu již tradičně pořádá Plavecký klub Tachov pro Slavii Plzeň začátkem června, případně listopadu pro 10ti a 11tileté. Pro 12tileté a starší tento závod organizují jiné plavecké kluby.

Tentokráte se nám oddíl rozdělil do tří věkových kategorií.

V Krajské soutěži dvanáctiletých se bohužel neprobojoval z tachovského oddílu žádný ze tří možných plavců, v soutěži jedenáctiletých se probojovali s úctyhodnými výkony nakonec bratři Barthovi, Honza a Tom, a za žačky Tachov mohla reprezentovat Lukrecie Janeček v disciplíně 200m znak.

Letní pohár jedenáctiletých se letos konal pod záštitou Slavie Plzeň. Celkem se může kvalifikovat na každou disciplínu maximálně 28 plavců z ČR, je tedy již obrovský úspěch se mezi nejlepší z České republiky proplavat.

Obrovská gratulace tedy patří všem třem zúčastněným, kteří ukázali, že i v Tachově umíme natrénovat kvalitní sportovce, a že byli výborně na závod připraveni.
Letní pohár desetiletých se letos konal v Mladé Boleslavi, kde jsme měli jedno, zato velmi žhavé želízko v ohni, Denisu Katonovou. Také Denča potvrdila svou výbornou fyzickou kondici a uměla prodat v posledních týdnech i dvoufázové tréninky, které si pro ni trenér Orság připravil.

Konečné resumé poháru desetiletých jsou dvě stříbrné medaile, z pěti závodů tři nové osobní rekordy, takže absolutní spokojenost.

Závody v Mladé Boleslavi v nádherném nově postaveném bazénu byly dvoudenní, tak, aby si plavci měli možnost od psychicky velmi náročných závodů odpočinout a nabrat síly.
Zahájení v Plzni i Mladé Boleslavi bylo českou hymnou, závody byly velmi dobře organizované a tím, že se účastnil jen výběr dětí, bylo vše poklidné a pohodové.

Chtěli bychom touto cestou poděkovat všem reprezentantům nejen tachovského Plaveckého klubu, ale i města Tachov, díky jehož přístupu k závodnímu plavání mají děti možnost městský bazén v takové míře využívat a děti na závody připravit.

Přejeme všem plavcům i sponzorům a trenérům poklidné letní prázdniny a soustředěním na konci srpna opět začneme novou plaveckou sezonu 2017/2018.

Nábor nových plaveckých hvězdiček bude v září – prosím sledujte nástěnku v bazénu a naše stránky.

Trenéři Plaveckého klubu Tachov