Na Mistrovství České republiky v terénní lukostřelbě se představili také závodníci LK Tachov a ze šampionátu si přivezli medaile a další dobrá umístění. Sedmičlenné výpravě LK Tachov se v krásném parku plzeňské Malé Doubravky dařilo a trenér i předseda LK Tachov Jaroslav Juran mohl být spokojený.

V kategorii mladší žáci získal titul mistr České republiky Jakub Tutsch. Zaslouženě zvítězil nad Pavlem Šebestou z LK Českého lesa. „Jakub slaví už druhý titul v tomto roce. V halové soutěži v březnu 2014 získal také zlatou medaili v kategorii žáků do 10 let. Třetí příčku a bronzovou medaili vybojoval Zdenek Šnejd. Také Zdenda je zkušený střelec a mistr České republiky v hale v kategorii mladší žáci," pravil předseda. Na čtvrtém místě skončil Daniel Klouda.

V kategorii starší žáci zvítězil Jakub Zimmer z LK Hradec Králové, těsně porazil Radka Slevinského z LK Tachov. O bronz bojoval Jan Coma s Petrem Lisníkem z LK Šenov, ale soupeř byl úspěšnější.

Do soutěže družstev postavil LK Tachov dva týmy a opět slavil úspěch. Soupeřům nedali šanci a s absolutně největším počtem bodů obsadily první dvě místa. O titul se zasloužili Jan Coma, Radek Slevinský a Lukáš Sponner. Stříbrné medaile vybojovali Martin Šnaidauf, Zdenek Šnejd, Daniel Klouda a Jakub Tutsch. Třetí příčku obsadili lukostřelci z Českého lesa z Dlouhého Újezdu.

„Všichni si opět dokázali, že poctivé tréninky přináší zasloužené vítězství. Dobře reprezentovali svůj klub a Tachov. Jejích zásluhou je Tachov známý po celé republice. LK Tachov si získal na soutěžích respekt a uznání. Za to patří všem členům velké poděkování," dodal Juran.