„Nikdo nemohl odhadnout, jak to dopadne, už jen proto, že první tři místa byla bodově od sebe s velice malým rozdílem. A i když se jedná o dámy a slečny, tak jejich um a dravost na trati je srovnatelná s muži,“ uvedl Janin trenér a otec Josef Míka.
Další okolností, která podle jeho slov mohla pořadím zamíchat, bylo počasí a to bylo v den závodu dost proměnlivé. „Rozjížďky se ale Janě povedly a na startu do finále měla druhou příčku. Tu po startu udržela a pak už jen stačilo čekat na chybu soupeřky, která se dostavila zhruba v polovině prvního kola. Jana se ujala vedení, pro nás to byla radost, ale bohužel na mokré trati se vozidlo hůře ovládalo a závodnice se vozem opřela o svodidla. Než opět vůz nastartovala, ztratila vedoucí pozici a boj začal opět znovu s tím, že už chyběla pouze tři kola do konce finále,“ popsal dramatický průběh klíčového závodu Míka.
I tak se to nakonec Janě povedlo a dojela si pro zlato. Tím si upevnila celkovou vedoucí pozici v seriálu, a tak si v tento den odvezla dva poháry za první místo.

Dalším závodem, kam Jana Míková se svým týmem směřovala, měl být poslední závod Chodského čakanu v Domažlicích. Bohužel, tento závod byl po vydatném deštivém týdnu zrušen. „Dceři tak zůstalo nakonec celkové páté místo z 27 registrovaných závodníků. Pro nás je to i tak velký úspěch. A už teď se těšíme na sezónu v roce 2018,“ konstatoval pyšný otec.
Momentálně má tým kolem třináctileté automobilové naděje chvilku pauzu, než se bude konat poslední závod RX Cupu. Ten se pojede na známé trati v Sosnové. V tomto seriálu zatím Jana drží celkově druhou příčku za vedoucím Patrikem Knápkem. „Těšíme se na tento závod už jen z důvodu, že sosnovská trať je velice pěkná.“

Trenér Jany Míkové opět děkuje všem za podporu – Antonínu Husákovi za startovné, Janě Míkové (mamince Jany za podporu, mechanikovi Václavu Karnoltovi, dále Alexandru Šípkovi za zapůjčení dílny, pak technickému poradci Františku Strakovi a v neposlední řadě Miroslavu Goubejovi za poskytnutí prostor k opravám vozu a mnohým dalším fanouškům.

Na vrchu Krasíkov se uskutečnily tradiční Slavnosti jablek.
OBRAZEM: Slavnosti jablek nepokazilo ani sychravé počasí