Tentokrát ale v Konstantinových Lázníh došlo na závodění. V průběhu července se zde totiž konal další ze závodů Šumavské unie amatérských cyklistů. Celkem se na startu seřadilo více než šedesát cyklistů a to jak z řad členů Šumavské unie amatérských cyklistů, tak z řad zájemců, kteří si chtěli vyzkoušet zajímavý závod po okolí Konstantinových Lázních.

Žádný ze závodníků ale před sebou neměl rozhodně lehký úkol. Obě divize totiž čekaly několik desítek kiloemtrů dlouhé tratě.

„První divize je určená pro muže do čtyřiceti let a pro příchozí muže. Její dýlka je sedm okruhů v celkové délce sedmdesát sedm kilometrů. Druhá divize, která je připravena pro muže nad čtyřicet let, ženy a další příchozí je dlouhá padesát pět kilometrů a jede se celkem pět okruhů.

Dále je připraven i veřejný závod pro všechny kategorie a příchozí. Zde se jedná pouze o jeden okruh dlouhý jedenáct kilometrů, který vedl z Kontantinových Lázní do Poloučan, Nové Vsi, Bezdružic, Dolních Polžic, Čelivi, Kokašic a zpět do Konstantinových Lázních,“ popisují propozice jednotlivých kategorií pořadatelé cyklistického závodu.

V kategorii závodníků do čtyřiceti let registrovaných v Šumavské unie amatérských cyklistů si nejlépe vedl Jiří Voráček z oddílu CK Kramolín, který trasu dlouhou sedmdesát sedm kilometrů zajel v čase dvě hodiny, třináct minut a třicet vteřin. Za ním se umístil Richard Löbl a Vladimír Bouška. Oba tito závodníci vyjeli za oddíl AXON TEAM. Druhé divizi registrovaných závodníků, tedy závodu na padesát pět kilometrů již vévodil zmiňovaný tým AXON TEAM. Jeho závodník Kamil Koprnický dokončil trať jako první v čase jedna hodina, třicet sedm minut. Hned za ním dojel jeho kolega Pavel Kopáč. Třetí příčku obsadil Jiří Halamka jedoucí za tým CK Petřín Plzeň.

Špatně si rozhodně nevedli ani příchozí. V pvní kategorii nejlépe z nich zajel Tomáš Dudek, druhý skončil Martin Oderský a finálovou trojici uzavřel Martin Uher. Druhé kategorii příhozích kraloval Jiří Blažek, který za sebou nechal druhého Jakuba Holubce a třetího Martina Slaníka.

Závod byl samozřejmě otevřen i pro ženy. Z nich si nejlépe vedla Pavla Jarošová, která si svým časem jedna hodina a padesát tři minut nakonec dojela pro hezké dvanácté místo v kategorii příchozích nad čtyřicet let a ženy.

Náročnou trasu nakonec z celkových šedesáti čtyř závodníků a závodnic nedokončilo pouze pět závodníků.