Plánský bojovník Lukáš Hudler se může pochlubit zlatou medailovou sbírkou z Mistrovství světa asociace WTKA v kickboxu. Hlavně v K1 se stal nejmladším mistrem světa v České republice.

Po úspěchu v Alikante, kde na světovém šampionátu asociace WKU získal L. Hudler stříbrnou a zlatou medaili, bojoval v dresu České republiky také ve španělském Beridornu. tam konalo Mistrovství světa asociace WTKA. Desetiletý závodník z Plané v něm vybojoval tři zlaté medaile.

„Lukáš byl nejlepší v liht kontaktu, kick lihtu a hlavně v K1. Stal se tak historicky v České republice nejmladším mistrem světa v K1," neskrýval radost trenér a otec v jedné osobě Ladislav Hudler.
„Úspěch je o to cennější, že musel bojovat se staršími a těžšími borci. Jeho současná váha je 32 kg, stejně jako na šampionátu

asociace WKU byli jeho soupeři až o čtyři kila těžší a také starší," podotkl otec úspěšného závodníka. Podle jeho slov si na medaili mysleli, ale že to dopadne takhle dobře nikdo z nich netušil.

„Lukáš tomu v přípravě dal hodně. Poctivě trénoval, dřel a na šampionát jel dobře připravený. K úspěchu ale potřebujete i trochu toho sportovního štěstí a aby se vám vyhýbalo zranění. Pokud by se vám stalo, že ač vítěz odejdete z ringu hodně rozbitý, šance na úspěch v dalších zápasech se zmenšují. Tentokrát všechno sedlo a my si toho hodně vážíme. Základ byl, že se Lukáš na šampionát výborně připravil," vysvětlil jaký malý rozdíl je někdy mezi úspěchem a neúspěchem L. Hudler, jenž vede klub „E.H. Security Gym Czech team Tachov" jehož je Lukáš členem.