Za přípravou se vydali v minulých dnech lukostřelci Dlouhého Újezdu do Chrástu, kde se konaly halové závody.

Do Chrástu odjeli Tomáš Jaňour a Ondřej Maršálek. „Krom těchto, už stálic, jsme s sebou měli i dva nováčky v kategorii děti do 10 let, Slavomíra Kozáka a Elišku Rudovou,“ informovala Deník trenérka Jana Kolihová.

Tomáš Jaňour (kategorie do 10 let) si nastřílel celkem 524 bodů z 600 možných. „V Tomášově nástřelu byla maximálně nejhorší trefa sedm, což je velice pěkný výkon,“ komentovala vystoupení závodníka trenérka. Ondřej Maršálek (kategorie žáci) si sice nesplnil svou osobní metu z těchto závodů (400 b. ), ale nastřílel celkem 387 z 600 možných.

„U nováčků (kategorie do 10 let) se projevila nervozita z prvních závodů. Ve druhém kole došlo k poklesu výkonu, což není ale nic neobvyklého. Věřím, že s dalšími zkušenostmi se budou mladí střelci jen zlepšovat,“ hodnotila výkon nováčků Kolihová. Eliška Rudová nastřílela celkem 354 bodů a Slavomír Kozák 325 bodů z 600 možných.

„Jsem spokojena se zájmem rodičů a příbuzných dětí, kteří je doprovodili na tyto závody. Jejich nadšení a podpora je ukázková, za což bychom jim chtěli poděkovat,“ chválila zájem trenérka Jana Kolihová, která vedla závodníky spolu s Jiřím Kolihou.