Na startovních listinách jednotlivých soutěží nechyběli zástupci lukostřeleckých klubů z tachovského okresu – z LK Tachov, z LK Lukostřelci Českého lesa a z DDM Tachov a DDM Stříbro.

Zástupci Tachovska si nevedli špatně, medaile sbírali ve všech kategoriích a mohou se dokonce pochlubit dvěma tituly Mistr České republiky.

MISTRYNÍ REPUBLIKY SE STALA MUŽÍKOVÁ

Uplynulou sobotu se konalo v Plzni 18. Mistrovství České republiky žactva v terénní lukostřelbě. Z Lukostřeleckého klubu Tachov se zúčastnili za mladší žákyně sestry Hana a Jana Šmejkalovy. Jejich závod Deníku popsal trenér a šéf klubu Jaroslav Juran. „V krásném Doubraveckém parku se začalo kvalifikací na 12 terčů a neznámou vzdálenost a pak 12 terčů a známou vzdálenost. Z těchto kvalifikací postoupili pouze čtyři závodníci. Jana Šmejkalová skončila na třetím místě a sestra Hana na čtvrtém místě,“ uvedl Juran.

Obě tachovské dívky se probojovaly se do semifinále, kde Hana Šmejkalová porazila Kateřinu Platilovou z LK Bystřice a postoupila do finále o zlatou medaili. Jana Šmejkalová prohrála souboj s Kristýnou Mužíkovou ze Stříbra. „V napínavých finálových soubojích nakonec zvítězila Kristýna Mužíková, stříbrnou medaili získala Hana Šmejkalová. Její sestra Jana skončila na čtvrtém místě,“ dodal trenér s tím, že oběma dívkám patří uznání a poděkování.

„Dobře reprezentovaly Lukostřelecký klub Tachov a město Tachov. Mistrovství ČR v terénní lukostřelbě bylo ukončením letošní sezóny a my teď začínáme trénovat halovou lukostřelbu a připravovat se na březnové mistrovství,“ uvedl dále.

Při zahájení výstavy v muzeu Českého lesa se návštěvníci od odborníků, podílejících se na archeologickém výzkumu dozvěděli zajímavosti z vybraných lokalit
Zaniklé obce Tachovska mají kořeny ve středověku

Jak už bylo zmíněno, kromě tachovských lukostřelců se závodu zúčastnili zástupci LK Lukostřelci Českého lesa, kteří se připravují v lukostřeleckých zájmových útvarech DDM Stříbro a DDM Tachov a soutěží v divizi holý luk.

„Terénní lukostřelba je disciplína spočívající ve střelbě na terče rozmístěné v různých, známých i neznámých, vzdálenostech v různě členitém terénu,“ doplnil slova trenéra tachovského klubu trenér Lukostřelců Českého lesa Roman Mužík.

Největšího úspěchu dosáhla jeho dcera Kristýna Mužíková, která ve své kategorii zvítězila a stala se tak mistryní České republiky v terénní lukostřelbě mladších žákyň.

„V kategorii mladších žáků se na druhém místě umístil Karel Tříska a na třetím Víťa Dvořáček. Čtvrté místo obsadil Daniel Pirožinský,“ doplnil Mužík.

Medaile přišla i v kategorii staršího žactva, kde se nejlépe vedlo Denise Hruškové, která obsadila třetí příčku. Adam Hájek byl čtvrtý.

O týden dříve se ve Voticích uskutečnilo 26. Mistrovství ČR v terénní lukostřelbě dorostu a dospělých. „I na těchto závodech měli Lukostřelci Českého lesa své zastoupení. V kategorii kadetek obsadila Tereza Dischingerová třetí místo a Klára Mužíková čtvrté místo,“ uvedl Mužík.

PRVENSTVÍ MEZI VETERÁNY

O víkendu na přelomu září a října se v jihočeském Římově konalo Mistrovství České republiky ve 3D lukostřelbě. Pro lukostřelce Českého lesa opět úspěšné.

„V kategorii BHR mezi veterány zvítězil Víťa Langr. V kategorii do 13 let si Karolína Strapková vystřílela druhé místo. Lukáš Kučerka skončil těsně čtvrtý a Lukáš Obeda na pátém místě,“ připomněl úspěšné starty zástupců Tachovska Roman Mužík s tím, že za předvedené výkony zasluhují úspěšní lukostřelci poděkování za vzornou a příkladnou reprezentaci.