V osmi závodech letošního roku mohli závodníci získat body do Běžeckého poháru mládeže organizovaného Plzeňským krajským atletickým svazem.

Z oddílu atletiky TJ Baník Stříbro startovala poměrně velká skupina, i když v některých závodech byla účast Baníkovců menší. Svěřenci trenérů Martina Nedbala, Alexandra Matulky, Evy Kertisové, Romana Mužíka, Václava Dedka navázali na úspěšnou sezonu na dráze a prosadili se také v této soutěži.

Nejlépe si vedl Matyáš Krejčí, který se stal vítězem žáků narozených 2003, 2004. Startoval v sedmi závodech a z toho čtyři vyhrál. Nasbíral 87 bodů a zvítězil s téměř 30 bodovým náskokem.
Ve stejné kategorii děvčat dokázala Daniela Fürstová vyhrát dva závody. Protože také v dalších kláních se umisťovala na předních místech, dokázala získat 88 bodů a při vyhlašování si vystoupila na stříbrný stupínek. V této kategorii si však také dobře vedla na čtvrtém místě Eva Suchánková a šestá byla Daniela Krajčíková.

Dvojí zastoupení na stupních vítězů měl Baník v kategorii nar. 2001, 2002. Druhý byl Jakub Davidík, který vyhrál tři závody a druhý se ztrátou jen devíti bodů, získal jich 66. Marek Vyšín sice žádný závod nevyhrál, ale umisťoval se v popředí, což mu přineslo třetí místo.  Úspěch v této kategorii potvrdili ještě pátý Radek Andrle a sedmý Ondřej Kertis. Ve stejné kategorii děvčat atletky Baníku tak vysoko nebyly, přesto deváté místo Alexandry Krištofovičové a desáté Lucie Krajčíkové jsou dobré.

V žácích narozených 1997, 98 si dobře vedl Martin Gesl, obsadil páté místo.
V listopadu už zahájili mladí atleti přípravu v tělocvičně a venku, aby příští rok navázali na letošní úspěchy. Zda se jim to podaří mohou naznačit už na začátku roku 2013 při lednových závodech v hale.

Vladislav Moravec