Závodu se zúčastnilo 31 žáků Základní školy v Přimdě a členů lyžařského oddílu. Sníh byl hodně mokrý a těžký, sjezdovku navíc halila hustá mlha, soutěžící ale neodradila.

Nejprve se na trať vydala předjezdkyně, dorostenka Markéta Husáková. Po ní se s připraveným slalomem poprala nejmladší závodnice, dcerka provozovatele přimdského lyžařského areálu Emilka Langmajerová, která projela trať v doprovodu své starší sestry Andrey. Následovali tři předškoláci a po nich žáci školy rozdělení do tří věkových kategorií (1. 3. třída, 4. 6. třída a 7. 9. třída).

S tratí si bez problémů poradili lyžaři, i snowboardisté. Nejrychlejší závodnicí byla Markéta Husáková, mezi chlapci kraloval ještě ne desetiletý Josef Cudrák.

Nejlepší závodníci, kteří dosáhli na stupně vítězů, získali za svůj výkon medaili, diplom, balíček pamlsků a výtvarných potřeb. Ti méně šťastní obdrželi alespoň lízátko a zlatou Fidorku místo medaile jako cenu útěchy.

Poděkování patří Josefu Langmajerovi, jenž uspořádání závodu v areálu umožnil, dále oběma sponzorům Petru Budkovi a Karlu Frančákovi, kteří zajistili ceny, provozovatelům občerstvení ve Skibaru (Andreje Langmajerové), Sněhové vločce (Karlu Hallovi) a samozřejmě také všem pořadatelům i závodníkům.

Jana Anděl Valečková