Derniéru měl právě uplynulý víkend jedenáctidílný seriál českého žebříku v orientačním běhu. Tisíc závodníků různého věku se během pár týdnů znovu podívalo na sever od Mělníka, kde se začátkem srpna konaly pětidenní mezinárodní závody Bohemia. Pořadatelé z Kotlářky Praha nově zmapovali několik čtverečních kilometrů lesa u obce Dražejov na okraji CHKO Kokořínsko.

Skály, skalky, značné převýšení a členitý terén, tak by se dalo stručně shrnout, co na sportovce v lese čekalo. Vsobotu se konal tzv. middle – závod na 2,5 kilometrových tratích s větším množstvím kontrol často i blízko sebe. Nedělní klasická trať naopak nabídla v některých kategoriích i dvoukilometrové vzdálenosti mezi kontrolami, což samozřejmě předpokládá bohatou volbu postupů. Z Tachova se závodů účastnil jen Jan Michalec, který v kategorii H 50 zaběhl lepší průměr. Skončil na 15. a 16. místě.

V celkovém hodnocení už si nijak výrazně nepolepšil ale ani nepohoršil. Dva tachovští nositelé A licence se snažili na republikovém žebříčku A ve Vrbně pod Pradědem. V drsném horském terénu, kde nebyla nouze i o skalní srázy a kameny pod nohama, se muselo ´hrábnout´ hlouběji do zásobárny fyzické kondice.

Petr Kunc mladší se v kategorii H 20 A loučil osmnáctým a šestnáctým místem, Eliška Kuncová v kategorii D 18 A šetřila bolavé koleno na nadcházející Mistrovství České republiky a závody spíše odchodila. Umístila se na 23. a 24. místě. Terén dobře sedl Petru Kuncovi staršímu v kategorii H 40. Běžel v pohodě už v prvním závodě, ale pro vynechání jedné kontroly byl diskvalifikován. Chuť si spravil o den později, kdy doběhl na výborné páté příčce. Nebýt jedné párminutové chyby, bedna by muzřejmě neutekla.