Mistrovství České republiky v cyklokrosu se jede 12. ledna a jeho dějištěm bude Stříbro. Titul šampiona přijede obhajovat stříbrský rodák  Zdeněk Štybar a podle posledních zpráv to bude zatím jeho poslední závod na cyklokrosové trati. Po něm se bude opět připravovat na silnici.

Sedm dní zbývá do závodu, ve kterém se rozhodne o Mistru České republiky a Zdeněk Štybar v něm bude útočit na sedmý titul. Ve Stříbře se na tento závod připravují s pečlivostí jim vlastní a v čele početných obětavců není nikdo jiny než Zdeněk Štybar starší, otec úspěšného závodníka. O tom, že se ve Stříbře pojede významný závod cyklokrosu dobře ví také správce areálu TJ Baník Stříbro Jaroslav Patočka.
Na starosti má hlavně zázemí pro závodníky, rozhodčí a další fukcionáře, kteří k takovému závodu patří.

„Lidé ve Stříbře a všichni kdo jím projíždí už ví, že se tady koná cyklokros. Není možné si propagace nevšimnout," odpověděl na otázku, zda už je ve Stříbře „cítit", že se tam pojede tak důležitý závod Patočka, který už má za sebou „jednání" s televizí ČT sport. „Šlo o to, že jsem s techniky televize řešil trasy natažení kabelů nezbytně nutných k přenosu a budu řešit společně s pracovníky televize  jejich „položení".

Vše připraveno k přenosu by mělo být už v pátek, kdy budou zajištěna stanoviště kamer a všechno propojeno tak jak má," řekl k situaci kolem zajištění přenosu správce areálu, který musí připravit také všechny prostory uvnitř tribuny. „Kabiny budou k dispozici závodníkům včetně kompletního sociálního zařízení.

Využity budou také všechny místnosti v útrobách tribuny a přilehlé haly, kde budou kanceláře pro dopingové komisaře, rozhodčí a další organizační pracovníky šampionátu," dodal Patočka, jenž věří, že Zdeněk Štybar potvrdí svou současnou formu a ve Stříbře si na „domácí" trati vyjede další titul.