Po prázdninách chlapci a děvčata ze Sportovního střeleckého klubu Staré Sedlo vstoupili do nové sezony závody v Karlových varech, kde se konala Olympiáda mládeže. Minivýprava si přivězla cenná umístění.

„Do Varů vyrazili čtyři naši střelci. Ve starší kategorii startoval Vašek Podlipský a obsadil druhé místo. V mladší kategorii jsme měli trojnásobné zastoupení. Matěj Ludvík vystřílel druhé místo, Matěj Chod skončil třetí a Barborka Lízancová, která absolvovala ostrý závod poprvé, byla sedmá," pochlubila se s dobrým startem do sezony předsedkyně klubu Lenka Chodová, podle které byli trenéři spokojeni co se umístění svěřenců týče, ale v nastřílených bodech vidí ještě rezervy.

Členové klubu se začali po prázdninách připravovat na novou sezonu od konce září. „Jedinou výjimkou byl náš nejstarší střelec Jarda Červený, který se v létě věnoval tréninku a závodům ve střelbě ze sportovní malorážky. Na Mistrovství České republiky v kulových zbraních obsadil výborné deváté místo z 96 účastníků," podotkla předsedkyně a dodala: „V klubu ještě trénují Karolínka Šperlová a Stázka Pintová, které se závodů ještě nezúčastní. Všichni naši mladí střelci jsou žáky Základní školy ve Stráži."

Nejbližší akcí bude pro mladé střelce ze Starého Sedla tříkolový závod „Duklácká mládežnická liga", kde trenéři doufají v dobré umístění.