Pozornost nohejbalových příznivců na Tachovsku se upírá zejména k zahájení třetího ročníku Nohejbalového poháru Tachovska, který začíná předehrávkou už tuto středu. Utkají se družstva Baníku Stříbro A, vítěz minulého ročníku a nováček soutěže juniorka TJ Lesná, který je složený jen ze žáků.


Zbývající úvodní zápasy jsou na programu v pátek. Nový ročník nabízí před svým startem hned několik zajímavostí a lákadel. V první řadě se mohou příznivci těšit na větší vyrovnanost všech týmů, než tomu bylo v minulém ročníku. Tipování vítěze a další pořadí se podobá spíše věštění z křišťálové koule. Kvalitu a atraktivitu soutěže jistě zvýší i drobná změna pravidel. Jednak případný třetí set se hraje od stavu 5:5 a hlavně se projeví pravidlo, že do jednotlivých zápasů dvojic a trojic může nastoupit pouze jeden registrovaný hráč uvedený na soupisce mužstva krajského přeboru.
Sportovní fandové se mohou také těšit na několik zajímavých jmen, která se představí na kurtech Tachovska. Určitě bude stát za to sledovat špičkovou práci na bloku v provedení nestárnoucího Pavla Oktábce, vytříbenou techniku Josefa Marcínka nebo nechytatelné „klepáky“ Karla Oktábce, který posílil družstvo M+M Studánka.


V soutěži je letos přihlášeno deset družstev, oproti minulé sezoně bude chybět družstvo SKP Tachov B, jehož někteří hráči budou nastupovat za SKP Tachov A. Tachované tak mají na na soupisce 14 hráčů včetně bratrů Větrovských, kteří do Tachova přestoupili z TJ Plzeň Bílá Hora.
O obhájení titulu bude usilovat stříbrské „áčko“, ale v letošním ročníku bude mít obhajobu znesnadněnou. Během zimní přestávky posilovala i další družstva. Do Dynama Studánka přestoupil David Kliment z Plané a Dynamo tak bude horkým favoritem soutěže. Bafuňáři Slavoje se také činili a přivedli do Chodové Plané Jiřího Kučeru a Jakuba Chroustovského z SKP Planá, v novém ročníku budou chtít atakovat medailové příčky. Do bojů o přední umístění se jistě zapojí rezerva B. Stříbro, Lesná i překvapení minulého ročníku Draci Svojšín.


Program 1. kola: B. Stříbro – TJ Lesná Junior (ST 17), D. Studánka – SKP Planá (PÁ 17), B. Stříbro B – M+M Studánka (PÁ 17.30), TJ Lesná A – SKP Tachov (PÁ 17), Draci Svojšín – Sj. Chodová Planá (PÁ 17).

Miroslav Klauber