Dvaadvacáté Mistrovství České republiky v halové lukostřelbě přineslo šestičlenné výpravě LK Tachov čtyři medaile.

První den klání si zajistilo postup do semifinále pět členů z výpravy. Pouhých šest bodů chybělo Lukáši Sponnerovi na postup. V neděli začala drama a to eliminace a finálové boje. Do čtvrt finále se nedostal loňský více mistr Martin Šnajdauf z LK Tachov. Ve čtvrt finále střílel Jan Coma z LK Tachov proti favorizovanému Jakubu Zimmerovi z LK CERE Hradec Králové. V dramatickém souboji Jan Coma zvítězil 6:4 a zajistil si postup do finále. Podobný úkol čekal na oddílového kolegu Radka Slevinského. V přímém měření sil s Jakubem Ebertem z LK START Praha zvítězil 6:2.

Ve finále o zlato se tak utkali oddílový kolegové, kamarádi Jan Coma a Radek Slevinský. V „bratrovražedném" boji zvítězil až po rozstřelu na jeden šíp 6:5 Radek Slevinský LK Tachov a stal se mistrem České republiky v halové lukostřelbě starších žáků holý luk. Druhý byl Jan Coma LK Tachov, třetí Jakub Ebert z LK Start Praha.
V kategorii mladší žáci holý luk získal zlatou medaili a titul mistra České republiky Zdeněk Šnejd LK Tachov, druhý skončil Tomáš Zbořil z LK Bystřice a bronzovou medaili si vystřílel Daniel Klouda z LK Tachov.

„O krásné souboje, nevšední zážitek a dobrou reprezentaci našeho města a klubu se na republikovém šampionátu zasloužili všichni závodnící z Lukostřeleckého klubu Tachov, za což jim patří veliké poděkování," pravil předseda LK Tachov a trenér v jedné osobě Jaroslav Juran.

O tomto víkendu se koná Přebor žáků do 10 let v Šanově u Ostravy a LK Tachov reprezentuje Jakuba Tutsche. „Jakub je velkým favoritem, zatím vede celorepublikový žebříček," řekl na adresu svého svěřence trenér. Příští týden obhajuje na MČR dorostu ve Vítkovicích titul Terezka Zosinčuková, kde bude obhajovat titul mistryně z loňského roku.