Zápas osmnáctého kola druhé ligy v házené žen mezi Astra Praha a Slavojem Tachov skončil prohrou domácího celku 19:23. Tachovanky tak získaly skalp dalšího družstva, které bylo v tabulce hodně vysoko.

Slavoj nevstoupil do utkání nejlépe, v 18. minutě prohrával 2:8 a vůbec to s ním nevypadalo dobře. „V této fázi utkání jsme ale nebyli po herní stránce horším týmem, ovšem nedařilo se v koncovce. Jenže pak daly holky na 3:8 a v tomto momentě se začalo utkání lámat. Byli jsme lepším týmem a náskok soupeře smazali," komentoval první poločas trenér Slavoje Miloslav Moulis.

Ve druhém poločasu se potvrdila slova trenéra hostů v plné míře a Tachovanky na palubovce kralovaly. Byly k neudržení a zaslouženě dotáhly duel do vítězného konce.

„Střelecky se nejvíce dařilo Sedláčkové, která dokázala „proměnit" výbornou hru svých spoluhráček v útočné fázi. Spolehlivě zachytala Macáková a má velký podíl na výhře. Druhý poločas už jsme byli jasně lepší. Přesto, že hrály třetinu druhého poločasu v oslabení, vyhrály ho 12:7 a za to se zaslouží pochvalu," vyzdvihl kvalitu svých svěřenkyň tachovský kouč. „Holky předváděly akce, které se musely líbit. Naši příznivci by to jistě ocenili, ale tam byla hala prázdná, tak jsme si museli zatleskat sami. Jsem hodně spokojený, jak s předvedenou hrou tak samozřejmě s výsledkem," dodal spokojený Moulis.

Astra Praha – Sj Tachov 19:23
Poločas: 12:11. Branky ze 7 hodů: 2:1. Rozhodčí: Přibyl, Žďárský. Diváci: 23.

Slavoj: Macáková, Kudějová – P. Sedláčková (12 branek), Vrbová (2), Vl. Herlíková (1), E. Herlíková (1), Pelechová (1), Písařová, Šindelářová, Smoláková (1), Sluková (5).

Další výsledky: Strakonice – Loko Cheb 23:17, Turnov – Kobylisy B 18:18, Milevsko – DHK Pardubice 23:24, Ústí n. L. – Č. Budějovice 23:27.