Oba podniky nabídly prakticky tu nejlepší možnou podívanou ve svých disciplínách. Však také natěšené publikum vždy dorazilo v hojném počtu a stříbrský motokrosový amfiteátr opouštělo v euforii ze silných zážitků. Nicméně AMK Stříbro má nyní připraveno ještě něco většího, protože v letošní výroční sezóně prostě vládneme tuzemské motokrosové scéně!
Po pěti letech se podařilo získat závod Mezinárodního mistrovství České republiky v motokrosu. Klíčový sedmý díl seriálu BUKSA / ADOS MOTOKROS 2017 vám nabídneme v neděli 20. srpna.

Elitní terénní motocyklový sport se tak opět po čase vrátí do své kolébky, do místa historicky prvního závodu v celém bývalém Československu. Již od onoho památného roku 1948 buduje svatopetrská kotlina svou jedinečnou pověst a slávu. Po téměř dokončených 70 letech provozu a řadě vrcholných závodů včetně pěti podniků Mistrovství světa v motokrosu platí dnes stříbrské závodiště za naprostou klasiku a těší se oblibě jak mezi jezdci, tak mezi diváky.

Kromě vynikající přehlednosti je nejvýraznější předností obrovský souběžný skok přes silnici. Jedna z nejznámějších motokrosových překážek v tuzemsku představuje pro jezdce drsnou výzvu a pro diváky úžasný pohled. Denní program nabídne kromě královské MX1 také třídy MX2, Ženy a Veterán. Ráno a dopoledne vyplní od 7:45 hodin tréninky volné a od 9:30 hodin kvalifikační. Závodní rozjížďky zahajují v 11:45 hodin ženy, ale hlavní start bude ve 13 hodin, kdy se poprvé představí kategorie MX1. Kompletní časový plán a další aktuality naleznete na stránkách pořadatele www.amkstribro.cz nebo na klubovém Facebooku.

Z oslav 145 let Sboru dobrovolných hasičů v Tachově.
Hasiči slavili výročí ve velkém stylu. Celý sbor si to plně zaslouží

Stříbrská veřejnost má tradičně v motokrosu velký přehled, a tak asi není třeba zvlášť lákat na špičkové piloty, jako jsou třeba Michek, Romančík, Bartoš, Sukup, Jaulin, Szvoboda, Žerava, Kadleček. Anebo připomínat, že v elitní konkurenci budeme mít komu držet palce. Rudy Weschta bude chtít prodat znalost trati a s fanoušky v zádech dojet pro co nejlepší umístění. Domácí hvězda na Suzuki s číslem 37 se poprvé na našem terénu ukáže v nových barvách týmu MAX2. Těchlovický sympaťák na úvod MMČR dokázal vyhrát rozjížďku v Lokti a po Petrovicích si v seriálu držel šestou pozici s malou bodovou ztrátou na stupně vítězů.

V neméně atraktivních MX2 se očekává domácí atmosféra pro Patrika Lišku (HT Group Racing). Černošínský mladík se v posledních letech pro zranění moc nesvezl, ale po přestupu na Yamahu 250 si letos vede skvěle. V aktuálním pořadí MMČR mu po pěti závodech patří třetí pozice jako nejlepšímu z Čechů. „Republika“ se nyní jela 6. srpna v Kaplici (podrobnější informace o tomto závodě přineseme), Stříbro bude předposledním dějstvím šampionátu před Vranovem (16. září).

Rozhodne se již u nás o některém z titulů? Napínavější zápletku jsme již nemohli čekat!

Kromě sportovní zábavy na jedné z největších motoristických akcí léta na západě Čech na vás samozřejmě čeká tradiční komfort našeho terénu. Nikde jinde si motokros neužijete jako doma ve Stříbře. Výhled na celou trať, bohatý tištěný program, občerstvení, parkoviště, sociální zařízení anebo výkonné ozvučení. Připravují se doprovodné akce, mezi nimiž by neměly chybět např. jízdy pro děti na čtyřkolkách. Mládež do 15 let jde zdarma, dospělí za rozumných 150 Kč.
Pořadatelé z AMK Stříbro srdečně zvou všechny příznivce k návštěvě. Prosíme dorazte včas, ať vás nezaskočí dopravní zácpa způsobená očekávaným návalem fanoušků.

Miroslav Šimek

Úspěšní účastníci střeleckých závodů v Třemešném.
Nejvíce závodníků se v Třemešném přihlásilo na střeleckou soutěž