Hokejistům HC Tachov se v posledním domácím utkání základní části Krajské soutěže skupiny A nevedlo. Podlehli HC Nýřany 0:6 a v tabulce skončili třetí.

„Do play-off jdeme z třetího místa, takže soupeřem pro čtvrtfinále bude jako v předchozích dvou letech HC Holýšov," poznamenal manažer HC Tachov Petr Vrána, jenž potvrdil, že v posledním utkání dostala prostor nejširší soupiska, protože pro play-off se bude kádr zužovat.

Tachov odehrál vyrovnanou první třetinu, která skončila bez branek, ale Nýřany byly nebezpečnější.

„Druhou třetinou jsme stejně jako s Klabavou prohráli celý zápas, kdy jsme v rozmezí pěti minut dostali tři laciné góly a bylo po zápase. I když se někteří útočníci Tachova dostali do řady pěkných šancí, koncovka byla katastrofální a výkon gólmana hostí vynikající," konstatoval manažer.

Ani ve třetí třetině se výkon domácích nezlepšil a Nýřany jen navýšily skóre.

„Před play-off to byla studená sprcha. Největším zklamáním je výkon zejména mladých hráčů, kteří tentokrát na ledě vypadali, jako by hráli bez zájmu o výsledek. S takovým výkonem nemůžeme v play-off pomýšlet na dobrý výsledek," dodal zklamaný Vrána.

HC Tachov –HC Nýřany 0:6
Třetiny: 0:0, 0:4, 0:2. Vyloučení: 4:4. Diváci: 30.

Tachov: Hliboký – Klíma, Vávra, Bolonin, Mucha, Čadek, Šimůnek; Malý, Jirků, Beleš; Hřebík, Schicker, Báča ; Lešňanský, Sluka, Skácel.