S polovičním úspěchem odehráli kvalifikaci o postup do druhé ligy nohejbalisté Slavoje Tachov. Ve Veselí nad Lužnicí porazili TJ Peklo nad Zdobnicí 5:4, pak ale prohráli s Avií Čakovice C 0:5. K přímému postupu potřebovali Tachovští obě utkání vyhrát. Protože se tak nestalo, čeká Slavoj v sobotu na domácí palubovce dodatečná kvalifikace.

Pro Tachovany začíná ve sportovní hale už dopoledne v devět hodin. Prvním soupeřem Slavoje bude tým TJ Sokol Slaný.

Další zápas kvalifikace se hraje od 12.30 hodin a utkají se v něm Slaný s Dalečínem. Je ovšem možné, že utkání bude zahájeno o něco dříve, podle skončení předchozího zápasu. Druhý souboj Tachova je naplánován na 16.00 hodin a i tady může být začátek utkání operativně upraven. Soupeřem bude domácím Drak z Dalečína.

Všechna tři družstva, která v Tachově startují, obsadila v základní kvalifikaci ve svých skupinách druhá místa. Do druhé ligy postupuje jen vítěz dodatečné kvalifikace, takže v tachovské sportovní hale bude znám účastník ligy po 17. hodině.

„Boj o postup do druhé ligy je pro nás důležitý. Rádi bychom postoupili a uvítáme každého, kdo nám v sobotu přijde fandit," zve v sobotu do sportovní haly příznivce sportu vedoucí mužstva Slavoje Tachov Libor Větrovský.