Utkání nezačalo v borské sokolovně pro domácí tým příliš dobře. Po jednoznačně prohrané čtyřhře pak v celém utkání domácí děvčata jen dotahovala. Nakonec v posledním zápase Radka Kaba porazila Terezu Štrofovou 3:2, když v pátém setu zvítězila 11:9.

Ve velmi vypjatém utkání byly domácí hráčky podporovány nezvykle pěknou diváckou návštěvou a nutno přiznat, že byl k vidění kvalitní pink pong. Pro domácí příznivce bylo překvapením, že do bojů nezasáhla borská odchovankyně Nikola Gallerachová. Její nenasazení do utkání objasnil její otec a trenér družstva v jedné osobě Pavel Gallerach. „Hrát nejvyšší soutěž stolních tenistek a mít k dispozici pouze tři hráčky, o kterých jsme přesvědčeni, že na soutěž mají je trochu hazard. Proto jsme využili Dášu Blaškovou, která je u nás na střídavý start. Ta při prvním startu v borském dresu v žádném případě nezklamala,“ řekl na adresu mladé hráčky trenér a dodal: „Na straně hostujícího družstva byla velká kvalita a trojice Kučerová, Žmolíková a Štrofová tvoří velmi silné družstvo. Vždyť třeba Kučerová je nejlepší hráčka České republiky v kategorii juniorek. Hluk v této sestavě nebude prohrávat. Remíza je tak pro nás hodně cenná,“ řekl spokojený Gallerach.

K utkání se pochvalně vyjádřil i vrchní rozhodčí Pavel Kůs. „Pěkný sport, bezva prostředí a k tomu divácká kulisa. Tu vám v Boru musí ostatní družstva skutečně závidět.“

"Zápas navštívil také místostarosta města Petr Myslivec, který vyjádřil, nejenom slovy, podporu celé tělovýchovné jednotě,“ byla potěšena postojem borské radnice předsedkyně oddílu stolního tenisu Lenka Krivdová.

Poslední utkání první poloviny soutěže sehraje borské družstvo na domácích stolech už v neděli od 10 hodin a soupeřem mu bude tým Gumotex Břeclav.