Loňská mistryně České republiky v halové lukostřelbě Tereza Zosinčuková nezklamala. V kategorii kadeti holý luk obhájila ve Vítkovicích titul a zařadila se mezi nejúspěšnější sportovkyně Tachovska.

„Terezka jela do Ostravy-Vítkovic s jasným cílem zvítězit. Na závod se pečlivě připravovala. Ze zkušeností z loňského závodu jsme se zaměřili také na nácvik střídavé střelby, kdy se střílí za asistence rozhodčího v časovém limitu 20 sekund na výstřel jednoho šípu," nastínil způsob přípravy trenér a předseda LK Tachov v jedné osobě Jaroslav Juran.

„V kvalifikačních soubojích skončila na prvním místě. Ve finálovém boji nejdříve první sadu prohrála 0:2. Pak už ale nedala své soupeřce šanci. Vyrovnala a celkově zvítězila 6:2," popsal cestu za obhajobou trenér, jenž měl na svou svěřenkyni jen slova chvály.

Pečlivý a zodpovědný přístup na trénincích se Terezce vyplatil. Je to šikovná a zodpovědná holka. Za rok 2013 byla vyhlášená nejlepší sportovkyní roku a vyhrála anketu hvězdy Tachovského deníku. Dělá LKb Tachov radost, za co jí patří veliké dík."