O víkendu se otevřela opona dalšího ročníku soutěže družstev Davis cup v tenisu. Úvodní kolo odehrála všechna družstva a skončilo bez překvapení.

„Letošního ročníku se účastní 16 družstev, která jsou rozdělena do dvou skupin. Postup ze skupiny B si v minulé sezoně vybojovalo družstvo Sokol Bor D. Naopak, z elitní skupiny vypadlo družstvo Sokol Bor A, protože neodehrálo velký počet utkání a proto hráči tohoto týmu dostali disciplinární trest. Po dobu jednoho roku se nesmí účastnit žádné akce pořádané okresním tenisovým svazem," řekl na úvod a k upřesnění situace ředitel soutěže Vojtěch Mareš.

Řídící komise zpřísnila podmínky ohledně sehrání daného kola v určitém termínu a příznivci tenisu tak budou mít možnost v Tachovském deníku tuto zajímavou soutěže sledovat pravidelně.

Úvodní kolo bylo odehráno přímo vzorově. V elitní skupině se utkala ve dvou zápasech týmy z jednoho města. Nováček elitní skupiny, S. Bor D, který reprezentují ligoví tabletenisté S. Bor, porazil první rezervu Boru a naznačil, že může být černým koněm soutěže. Sice až další kola ukáží, jak na tom jednotlivé celky jsou, ale mezi favority budou patřit pravděpodobně opět sestavy SKP Tachov, B. Stříbro a hlavně Plané. V B skupině se až na zápas Bor C – SKP Tachov B hrála tři městská derby.

Výsledky kompletního kola spolu se zápasy jednotlivých hráčů najdete ve čtvrtečním vydání Tachovského deníku.