Turnaj se uskutečnil v areálu nově zrekonstruovaného stadionu v Chodové Plané. A nutno říci, že sportovci dostali od radnice pěkný dárek. Den před turnajem se počasí vylepšilo a v sobotu bylo i ideální nohejbalové počasí. Kdo nepřijel, mohl litovat, jako tradičně skvělá organizace Rudy Rolka, skvělé občerstvení Filipa Motla a nakonec i skvělé výkony hráčů.

K prezentaci se dostavilo 15 hráčů, které rozlosovali organizátoři do pěti trojic, které poté hrály v jedné skupině systémem každý s každým. Organizátorům se povedlo vylosovat vyrovnané trojice, a tak až do posledních zápasů nebylo jasné konečné pořadí.

Nakonec vítězství z loňského roku obhájil Zdeněk Rolko, kterého v trojici doplnili Kučera a Klauber, kteří neprohráli za celý turnaj jediný zápas. Zápasy byly vesměs vyrovnané a většinou se rozhodovalo až ve třetím setu. Na druhém místě skončilo družstvo vedené zkušeným Radkem Ulmonem a bronzovou medaili si odvezl místní kuchař Filip Motl spolu s Lazorkou a Fenclem.

Pořadí turnaje trojic:
1. Z. Rolko, Kučera, Klauber 4 body (8:3)
2. Ulmon, Mařík, Rožnaj 3 b. (7:4)
3. Fencl, Motl, Lazorka 2 b. (6:4)
4. Chval, Kliment, Rolko J. 1 b. (4:6)
5. Truc, Staněk, Danková 0 b. (0:8)

Po skončení trojkového turnaje se uskutečnil ještě losovaný turnaj dvojic, který vyhrál opět Jirka Kučera, tentokráte si vylosoval P. Chvala. Družstva na dalších třech místech měla shodně bodů i stejný poměr setů, a tak o dalším pořadí rozhodovaly získané a ztracené body.
Celý turnaj proběhl v přátelské atmosféře a po předání cen od sponzorů turnaje v klidu všichni zhodnotili podařený turnaj.

Pořadí turnaje dvojic:
1. Kučera, Chval 6 b. (6:2)
2. Ulmon, Danková 4 b. (4:4)
3. Truc, Rolko 4 b. (4:4)
4. Rožnaj, Lazorka 4 b. (4:4)
5. Motl, Fencl 2 b. (2:6)

V celkovém hodnocení Tachov OPEN 2017 se na dosud vedoucího Sušanku dotáhl Zdeněk Rolko, zatím mají shodně 60 bodů.

Miroslav Klauber