Čtvrtý turnaj seriálu Tachov Open se konal tentokrát v Tachově na kurtech místního SKP. Zvítězilo družstvo pod názvem „Leváci" ve složení Karel Oktábec, Jiří Kučera a Roman Haník.

Turnaje se zúčastnilo sedm družstev, která se utkala v jedné skupině systémem každý s každým. Vítězný tým složený z hráčů hrajících převážně levou nohou ztratil pouze jeden bod a to hned ve svém prvním utkání turnaje za remízu se Studánkou. Potom se už rozehráli a v dalším průběhu turnaje neztratili ani set a zaslouženě zvítězili.

Na druhém místě skončilo družstvo ze Stříbra, které prohrálo pouze s vítěznými Leváky a v napínavém souboji o třetí místo porazilo Plzeňku. Za družstvo Plzeňky hráli borci z Pískovny, kteří si „na útok" pozvali Petra Rohlíka, kterému předpokládaní spoluhráči nedorazili. I když hráli spolu poprvé, tak se jim souhra dařila a z Tachova odjeli s pěkným třetím místem.

„Celý týden jsem sháněl spoluhráče a ještě ve čtvrtek jsem myslel, že ani nebudu mít s kým na turnaji hrát. Ale nakonec jsem dal dohromady Leváky a v turnaji nám to kupodivu klapalo. Jirka Kučera výborně nahrával, v poli hrál spolehlivě Roman Haník, v útoku se nám dařilo a tak jsme si spolu pěkně zahráli," byl spokojený Karel Oktábec z týmů Leváci.
Po tachovském turnaji si první místo v soutěži Tachov OPEN 2014 udržel Petr Rohlík, ale Karel Oktábec jeho náskok snížil na deset bodů. Šanci na celkové vítězství mají i další hráči a to až do pátého místa.

Dalším podnikem seriálu je losovaný turnaj trojic v Chodové Plané. Bude ale kolidovat s posledním kolem krajského přeboru a tak je možné, že některé krajské hráče na turnaji v Chodové Plané neuvidíme.

Průběžné pořadí seriálu: 1. Rohlík – 80b.; 2. Oktábec Karel – 70b.; 3. Holman – 60b.

Výsledky jednotlivých zápasů nadete ve středečním vydání Tachovského deníku. 

Miroslav Klauber