Druhé kolo krajského přeboru v rapid šachu mládeže Amper 2 se uskutečnilo v Tachově, kde mladí šachisté bojovali v devíti kategoriích. Z tachovských hráčů si nejlépe vedli Adam Fliegel a Václav Truksa mladší, kteří ve svých kategorích zvítězili. V. Truksa zároveň vyhrál skupinu starších žáků ziskem 6,5 bodu ze 7 a obhájil prvenství z prvního kola.

V zasedací místnosti sportovní haly v Tachově přivítal pořadatel turnaje Šachový klub Tachov a Město Tachov 44 žáků v kategoriích H8, D8, H10, D10, H12, D12, H14, D14 a OPEN, kde bojovali starší hráči do 18 let. „Hrálo se švýcarským systémem ve dvou skupinách, s časem 2x20 minut na partii," řekl k hernímu řádu ředitel turnaje Václav Truksa starší, který přes solidní účast čekal ještě větší zájem.

„Bohužel, pro některé kluby je Tachov daleko a doprava hráčů něco stojí. I když je to individuální, z Klatov, Dvorce a Líní přijelo největší zastoupení. Byli jsme připraveni na větší počet závodníků, ale téměř padesátka mladých šachistů není zase tak malá účast," dodal Truksa. V Tachově se představilo po osmi hráčích z Klatov, Dvorce, Líní a z domácího Tachova, z Domažlic a ZČE Plzeň přijelo sedm borců, Planou reprezentovalo pět šachistů.

Ředitel turnaje a předseda ŠK Tachov v jedné osobě také pozorně sledoval výkony svých svěřenců. 
Adam Fliegel dokázal v kategorii H8 zvítězit, stejně se vedlo v H14 Václavu Truksovi. Ve stejné kategorii byl Adam Hemr třetí. Čtvrté místo v H10 vybojoval Michal Novák, o stupínek níže skončil Dmytro Albul (H12) a Pavel Žalud  byl v H12 sedmý. Další Tachovan Arťom Minko   byl v H12 devátý a Pavel Svoboda (H14) obsadil osmou příčku.

Václav Truksa obhájil prvenství z prvního kola a v celkovém pořadí má na čele spolu s Michalem Sejákem z Líní shodně 30 bodů. Se ziskem 27 bodů jsou v celkovém pořadí postupně D. Hložek, M. Nechutný (oba ZČE Plzeň), M. Krumpholcová (ze Dvorce a N. Schwarzová z Klatov.

Kromě diplomů, čekaly na všechny účastníky drobné věcné ceny. „Chtěl bych touto cestou ještě jednou poděkovat všem, kteří se na organizaci turnaje a jeho zdárném průběhu podíleli. Dík patří všem sponzorům," dodal Truksa.