VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Dokažme, že poctivé řemeslo stále žije

Motto – „Práce musí bavit, není to jen o penězích.“

9.8.2011
SDÍLEJ:

Kamil Alfery.Foto: DENÍK archiv

Inspirujte se příběhem fachmana a pošlete nám svůj vlastní tip…

Deset fachmanů Velkopopovický Kozel společně s Deníkem již našel a odměnil za jejich poctivou práci a řemeslný kumšt. Pomozte nám i vy najít poctivé řemeslníky z vašeho regionu a odměna vás nemine. Dnes vám přinášíme příběh fachmana Kamila Alferyho, který již byl Kozlem oceněn.

Kdo si jednou nakoupí v nenápadném obchůdku s uzeninami a masem nad náměstím, rád se tam vrací. Lidé sem chodí pro to, co jinde nenajdou. Vedoucí prodejny totiž dle svých receptů vyrábí i vlastní produkty, například párky. V prodejně čekám na pana vedoucího a zatím mohu pozorovat, že zákazníci mají velký zájem například i o další specialitu masny, tou je sekaná.

Tip na řeznického mistra Kamila Alferyho zaslal jeden z jeho zákazníků, Tomáš Jeřábek. Ten se do jeho obchodu rád vydává hlavně kvůli uzenářským výrobkům a kvalitně porcovanému masu. Úspěch svého podniku pan Alfery připisuje stále čerstvým výrobkům, které prodává, nebo je ve velké míře sám vyrábí. Podle něho není důležitá kvantita, ale kvalita. Zákazníci se do jeho obchodu nad náměstím rádi vracejí i díky profesionalitě a ochotě personálu.

Nejlepší odměnou po práci pro Kamila Alferyho jsou chvíle prožité s manželkou a dětmi. S rodinou si rád užívá společné procházky i delší výlety.

Své ocenění komentuje slovy: „Ocenění si samozřejmě vážím. Největší odměnou jsou však spokojení zákazníci, kteří k nám chodí pro oblíbené zboží. To pak práce baví, a člověk zjistí, že to není jen o penězích.“

Pana Alferyho jsem se zeptala na tajemství jeho úspěchu. Prozraďte nám, co podle vás děláte lépe, než ostatní a kvůli čemu se vaši zákazníci stále vracejí?

„Už děda říkal, stále musíš hlídat čerstvost a kvalitu masa, nikdy nesmíš usnout. A je to pravda. Nezáleží na kvantitě, ale kvalitě. Vyrábíme i své vlastní produkty, například párky a další uzeniny. Maso si necháváme každý den přivézt vcelku, vše porcuji sám. To je jedna podmínek kvality. Tou nejdůležitější je čerstvost.“

Na co se těšíte po dni plném práce?

„Volných chvil není mnoho, ani o letních prázdninách. Když už nějaké přijdou, tak jsem moc rád s rodinou.“

9.8.2011
SDÍLEJ:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Nechceme hrát na jedna nula, říká tachovský trenér Martin Knakal

Obžalovaného přivedla do soudní síně eskorta.
4

Ženu týral tak, že chtěla skočit pod vlak

Modelka Diana Kobzanová podpořila tachovský útulek

Tachov – Psí Útulek U Šmudliny v Tachově si vybrala modelka Diana Kobzanová pro svoji charitativní akci.

Kam za zážitky nejen o víkendu? Inspirujte se na novém webu Tipy Deníku

Chcete mít přehled o kulturních, sportovních a dalších akcích ve všech regionech? Pak navštivte naši stránku www.tipydeniku.cz, kde najdete fůru inspirace co podniknout nejen o víkendu.

FOTO: Chovatelka plemene Aljaška získala pohár starostky

Kladruby – Výstava drobného zvířectva, kterou uspořádala Základní organizace Českého svazu chovatelů v Kladrubech ve spolupráci s tamními chovateli, byla součástí programu pouťových oslav v Kladrubech.

AUTOMIX.CZ

GALERIE: Nejvtipněji naložené vozy na silnicích. Nákladem je vše, co si zamanete

Kromě přepravy cestujících je auto od nepaměti využíváno k převozu nákladu. A jak dnes uvidíte, je tím myšleno doslova jakéhokoliv nákladu. Připravte se na bizarní přehlídku převážených věcí všeho druhu, kdy vás už nepřekvapí ani auto naložené v dalším autě.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení