Zatím minimální zájem eviduje správce konkurzní podstaty o dřevařský areál akciové společnosti Ma-floor v Blovicích, do níž investoval desítky milionů korun fotbalista Pavel Nedvěd. Po první neúspěšné dražbě, na niž nikdo nedorazil, se prodej opakuje 31. května v Plzni. Správce Ma-flooru Pavel Tatíček řekl, že na dvě prohlídky přišla jen jedna firma z jiného oboru; ta se zatím do dražby nepřihlásila.

Ma-floor zbankrotoval kvůli předlužení loni v červnu. Zájemci podle Tatíčka zřejmě čekají na další snížení ceny. V březnu se tříhektarový plně vybavený areál v dobrém stavu, kde ještě počátkem tohoto desetiletí pracovala stovka lidí, nabízel za 18,7 milionu korun. Nová vyhlašovací cena je 16,99 milionu. Závazky podniku dosahují desítek milionů korun.

Podle informací ČTK uplatňuje Nedvěd pohledávku 15 milionů korun formou zástavního práva. „Tu ale popřel další konkurzní věřitel. Zatím nemám informace, zda ji (Nedvěd) žaluje u soudu,“ uvedl správce. Pokud by soud fotbalistovo zástavní právo uznal, stal by se Nedvěd přednostním věřitelem. Ma-floor, který vyráběl podlahy, okna, dveře a dřevěné domky, se nevzpamatoval z nevydařené zakázky ve Francii z roku 2004; tehdy nedostal zaplaceno za dodávku srubů. „Výroba skončila na podzim 2005 vstupem do likvidace,“ uvedl Tatíček.