Žádný jiný investor podle Úřadu práce Tachov nebude větší počet lidí přijímat. „V současné době žádná firma větší počet nových pracovníků nenabírá. Ani ze jmenované společnosti nás zatím nikdo nekontaktoval," sdělila Deníku ředitelka tachovského Úřadu práce Jana Šimková.

Podle evidence úřadu bylo k 31. prosinci na Tachovsku bez práce 3386 lidí, což znamená míru nezaměstnanosti 10,7 procenta. „Oproti listopadu se míra nezaměstnanosti na konci roku ještě o jedno procento zvýšila. V lednu lze předpokládat další zvýšení," doplnila Šimková s tím, že volných míst bylo ke konci roku 211.

Sto dvacet nových pracovních příležitostí ale nenabídne nový investor v průmyslové zóně u dálnice v Nové Hospodě hned v březnu. „Nábor zaměstnanců k novému nájemci v CTParku Bor bude probíhat postupně," upřesnil Deníku obchodní ředitel společnosti CTP Paul Deverell.

Představitelé města Bor, v jehož území průmyslová zóna leží, další pracovní příležitosti pro obyvatele města a jeho okolí pochopitelně vítají. „Ale ať je to pro Bor, nebo pro jakékoliv jiné město, práce není nikdy dost. Proto je dobře, že přichází další investor s možnostmi zaměstnat lidi," vyjádřil se Deníku borský radní Jaroslav Jurčík. „Nezaměstnanost není malá, takhle najdou další lidé práci a čím více pracovních příležitostí, tím mohou být větší platy a pohyb peněz v regionu. Určitě to jedině prospěje," míní radní.

Firma Hellmann Worldwide Logistics, která bude v Nové Hospodě v březnu otevírat logistické centrum, se specializuje na dodávku zásilek. Tomu jsou přizpůsobeny i nové prostory. Ve třípatrovém úložném systému je možné najednou uskladnit až 70 tisíc plastových boxů a 15 tisíc palet.