Operační středisko vyslalo do kolonie místní profesionální a dobrovolné jednotky. Původně byl nahlášen požár dřevěných chatek. „Jednotkám cestu k zásahu komplikovala úzká přístupová komunikace, která byla na mnoha místech zarostlá křovisky a náletovými dřevinami. Při příjezdu jednotek byla jedna celá chatka v plamenech," popsala mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Pavla Jakoubková.

Chatka byla již delší dobu neobydlená, uvnitř se nikdo nenacházel. Požár se podle hasičů rozšířil na stěnu sousední chatky a na jeden blízký vzrostlý strom. „Ten ohořel do výšky zhruba sedmi metrů. V důsledku odlétajících jisker do okolí hořela na několika místech tráva. Hasiči na likvidaci požáru použili dva C proudy a jeden vysokotlak," doplnila mluvčí.

Požár v zahrádkářské kolonii napáchal škody předběžně za 150 tisíc korun. Uchráněné hodnoty hasiči odhadují na 80 tisíc. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje.

Odpoledne kolem čtvrté hodiny vyjíždělo několik jednotek k rozsáhlejšímu požáru trávy podél železniční trati u Damnova. „Požár byl nahlášen z dálky, chybělo přesné určení místa. K zásahu vyjely jednotky hasičů z tachovské a stříbrské stanice, dobrovolné jednotky z Boru, Černošína a Plané a také hasiči Správy železniční dopravní cesty Cheb. Jednotky prohledávaly nepřístupný terén v okolí Damnova a Pavlovic. Na několika místech nalezli hasiči malá vyhaslá ohniska. Požár nenapáchal žádnou škodu," informovala Jakoubková.

Do třetice k požáru trávy vyjížděli hasiči z Tachova a z Chodové Plané v 16.12 hodin. Mezi Ústím a Kočovem zlikvidovali požár trávy podél železniční trati menšího rozsahu. Ani tady nenapáchal požár žádné škody.