„Požár byl na rozloze asi šedesát krát patnáct metrů," sdělil velitel plánských dobrovolných hasičů Josef Švarcbek s tím, že plánští vyjeli s cisternou Tatra, která uveze větší množství vody. „S tatrou přijeli i stríbrští profesionálové," dodal velitel.

Hasičům ale dělala problémy přístupová cesta. „Černošínští mají menší cisternu, tak projeli, jejich velitel nám ale volal, že bychom s tatrami neprojeli. Muž, který určil místo požáru nám ukázal i alternativní přístup. Takže jsme jeli podél Kosího potoka," popsal.

Pak už hasičům nezbývalo nic jiného, než do strmého kopce natáhnout několik stovek metrů hadic. „Hořelo především roští a hrabanka. Na základnu jsme se vrátili za dvě a půl hodiny," informoval Švarcbek. „Zásah jsme zvládli v pohodě, měli jsme už horší," zhodnotil Josef Švarcbek.

Na místo, kromě zmíněných jednotek, vyjeli ještě profesionální hasiči z Tachova.

Než jsme stačili článek ve čtvrtek dopsat, vyjeli hasiči k dalšímu požáru hrabanky. Tentokrát živel řádil asi dva kilometry od železniční zastávky Pavlovice ve směru na Stříbro. Poplach byl vyhlášen asi dvacet minut před polednem. „Na místě zasahují hasiči Správy železniční a dopravní cesty, plánští a borští dobrovolní hasiči a tachovští profesionálové," informovala po poledni Pavla Jakoubková, tisková mluvčí krajských hasičů s tím, že plameny se rozšířily do plochy zhruba sedmdesát krát deset metrů. „Příčiny požárů zatím nebyly určeny. Jsou v šetření," dodala Jakoubková.