„Požár se naštěstí nerozšířili na přilehlý dům," řekl na místě vyšetřovatel hasičů. V kůlně hořelo palivové dříví, piliny, pneumatiky a další nepořádek. „Hasiči hořící budovu obklíčili pomocí pětice proudů ze všech stran. V prvních minutách soustředili nejvíce sil, aby se požár nerozšířil na přilehlý rodinný dům se slunečními kolektory na střeše," informovala Pavla Jakoubková, mluvčí hasičského záchrannésho sboru Plzeňského kraje.

Požár kromě kolny poškodil pouze obložení sousedního dřevěného přístřešku, ale dovnitř se oheň díky včasnému zásahu hasičů nedostal.

Čerpací stanoviště hasiči zřídili u místního rybníku. Škody vyšetřovatel vyčíslil na předběžných 120 tisíc korun, uchráněné hodnoty odhadl na 4 miliony.

Šetření příčiny se naplno rozběhlo až v pondělí ráno, kdy na místo dorazil vyšetřovatel hasičů spolu s policejním vyšetřovacím týmem. „Na místě byly odebrány vzroky, které policejní specialisté odvezli a podrobí je další expertize. Zatím tedy není možné určit přesnou příčinu," sdělila Jakoubková v pondělí odpoledne.

Naposledy v obci hořelo začátkem března minulého roku. Tehdy zde v karavanu uhořeli dva muži, ročníky 1953 a 1956. Jeden z nich v obci už několik let bydlel, druhý k němu přišel na návštěvu. „Tehdy byla příčinou požáru neopatrná manipulace s elektrickým přímotopem," upřesnila Dagmar Jiroušková, mluvčí tachovské policie.

Do Olbramova v neděli vyjeli profesionální hasiči ze Stříbra a dobrovolní z Plané, Černošína a Stříbra. Všem hasičům majitelka, jejíž jméno je redakci známo, touto cestou děkuje za včasný a naprosto profesionální zá­sah.