Jak je důležité míti Marka Bakoše. Útočník plzeňské Viktorie se podruhé v krátkém sledu stal hrdinou českého vicemistra. Ve čtvrtek se v play-off Evropské ligy podílel dvěma brankami na vítězství Plzně nad Larnakou 3:1. V neděli Bakoš rozhodl o třech bodech pro Viktorii v 92. minutě zápasu 4. kola v Jihlavě, kde Plzeň vyhrála 2:1. Viktoria zase musela zápas otáčet.

Po klopýtnutí Slavie zvýšila Viktoria náskok na mistra ligy už na čtyři body. Ze druhého místa dýchá na záda první Plzni se ztrátou tří bodů Olomouc.

Viktorii vůbec nevyšel nástup do utkání v Jihlavě. Už ve 27. vteřině otevřel skóre domácí Ikaunieks. Kozáčika překonal po zaváhání plzeňských stoperů.

Zatímco Jihlava poprvé v této sezoně vstřelila gól, tak Plzeň premiérově inkasovala.

Fotbal – Divize: Petřín Plzeň – Mariánské Lázně
Další body! Petřín doma překvapil i Mariánské Lázně

Brankář Matúš Kozáčik si představoval premiéru po zranění asi jinak. Kromě něj se od úvodu utkání objevil poprvé v základu i Aleš Čermák.

Blízko vyrovnání byli hosté ve 12. minutě, kdy Krmenčíkovu střelu z voleje brankář Rakovan vyrazil na břevno.
Ve 38. minutě neuspěl po sólovém úniku Ikaunieks.

V té samé minutě trenér Viktorie Pavel Vrba stáhl ze hry defenzivního záložníka Diega Živuliče a na hřiště poslal útočníka Bakoše.

Také začátek druhého poločasu Viktoria zaspala. Novotný naštěstí před Kozáčikem netrefil balon.

Miroslav Indrák
Nominace Indráka překvapila, o to víc se těší

Viktoria srovnala krok po čtvrthodině druhé půle. Jihlavská obrana odvrátila centr Limberského na hranici pokutového území k Patriku Hrošovskému, který střelou k levé tyči Rakovanovy branky srovnal na 1:1.

Velký rozruch vyvolal faul plzeňského stopera Hájka, který na polovině hřiště nedovoleně zastavil domácí hráče. Domácí se dožadovali červené karty, rozhodčí ale vytáhl žlutou kartu.

Minutu před koncem utkání Kozáčik pokazil odkop, jenže domácí Dvořák netrefil prázdnou bránu.

Potvrdilo se tak otřepané nedáš, dostaneš.

Ve druhé minutě nastavení zahrál Martin Zeman rohový kop z pravé strany, na centr si naběhl Marek Bakoš a rozhodl o důležité výhře Viktorie.