Jedna žena a dva muži skončili v péči lékařů po vážné dopravní nehodě, která se stala v noci ze čtvrtka na pátek na dálnici D5. Na 92. kilometru ve směru na Plzeň se nedaleko Nýřan střetly krátce po půlnoci dvě dodávky - jedna za sebou táhla přívěs naložený čtyřmi menšími vozy.

"Řidič tohoto vozu dostal na dálnici smyk a havaroval do svodidel. Přívěs skončil v příkopu," popsala policejní mluvčí Pavla Burešová. Druhá dodávka havarovala chvíli poté - podle našich informací narazila právě do aut, která se vysypala z přívěsu.

Na místě zasahovali plzeňští hasiči ze stanic Slovany a Střed společně s profesionálními i dobrovolnými hasiči z Nýřan. "Z jedné havarované dodávky vyprostili bez použití vyprošťovacího zařízení zraněnou osobu. Poskytli jí první pomoc a pečovali o ni do příjezdu záchranné služby," uvedla mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

"Tři zraněné převezly sanitní vozy do plzeňské fakultní nemocnice. Dálnice na Prahu musela být zcela uzavřena až do 5.45 hodin, kdy se podařilo obnovit provoz alespoň v jednom jízdním pruhu," dodala policejní mluvčí s tím, že omezení dopravy zcela skončilo po sedmé hodině ranní.

Na dálnici se v pátek ráno bouralo ještě dvakrát. Nejprve havaroval a zranil se motorkář na sjezdu u Sulkova, pak se motorkář s osobním vozem střetl u sjezdu u Rokycan.

Při nehodě přišla o život jedna žena.
Vážná nehoda uzavřela silnici z Plzně na Karlovy Vary