Akce byla zaměřena jednak na představení fakulty s nabídkou studijních oborů pro nové uchazeče, ale hlavně také na prezentaci zdravotnických a sociálních zařízení v Plzeňském kraji, která v současnosti trpí nedostatkem zdravotnického personálu.

„Naší aktivní účastí na této akci jsme chtěli potencionálním uchazečům o zaměstnání v krátkosti co možná nejlépe představit Domažlickou nemocnici jako celek a případně u nich vytvořit zájem o zaměstnání u nás. Proto byli kromě mě přítomné i dvě vrchní sestry z lůžkových oddělení a personalistka nemocnice,“ shrnula manažerka pro nelékařské profese Jana Barbora Boučková.

Uzavírka působila problémy v dopravě třeba během červencové pouti.
Most ve Staňkově otevřeli zatím pro auta

„Strategickým cílem každého zdravotnického zařízení je kromě poskytování kvalitní zdravotní péče na prvním místě i snaha vytvářet co nejpříjemnější pracovní prostředí pro své zaměstnance. Je potřeba nastavit a rozvíjet takové podmínky, aby u nás zdravotníci pracovali rádi, aby se jejich počet navýšil a stabilizoval“, dodal nový předseda představenstva a ředitel Domažlické nemocnice Petr Hubáček.

„Rád bych poděkoval za spolupráci při prezentaci Domažlické nemocnice i staňkovskému pekařství Kotačka, které poskytlo skvělé koláče, které se bezesporu podílely i na zvýšeném zájmu studentů a ostatních účastníků akce o Domažlickou nemocnici,“ usmíval se ředitel Hubáček.