Natáčet se začalo kvůli rannímu světlu už v šest hodin ráno. Mezi záběry, které u nás filmaři natočili, patří například Kozina a strážce hranic s chodským psem, děti v přírodě nad Domažlicemi na Veselé hoře – Vavřinečku, roztančené dívky a ženy s dětmi, několik scén s dudáky na náměstí, v loubí a ulicích města, scéna s vozembouchem a průvodní slovo muzikanta Antonína Konrádyho.

Filmaři měli v plánu s pomocí dálkově ovládaného dronu natočit řadu záběrů z ptačí perspektivy, nakonec jej ale kvůli silnému větru tolik nevyužili. Kvůli mrakům i dešti museli filmaři během celého natáčení čekat na vhodné světlo.

Filmaři v Domažlicích.Zdroj: MKS Domažlice

Natáčení klipu se stejně jako před třemi lety ujal režisér David Rauch, který mimo jiné v mládí hrál hlavní roli ve známém filmu Bota jménem Melichar.

Klenčí hostilo festival Výhledy
OBRAZEM: Pocta Jindřichu Šimonu Baarovi. Klenčí hostilo festival Výhledy

Ředitel Městského kulturního střediska v Domažlicích Kamil Jindřich na závěr poděkoval všem, kteří se natáčení zúčastnili. „Dětem i dospělým, členům chodských folklorních souborů a dudákům, bez nichž by se spot vůbec nepodařilo vytvořit. Zvláštní poděkování panu Konrádymu, který se opět zhostil role řečníka,“ dodal Jindřich.