Dopoledne tam na 98. kilometru nedaleko Heřmanovy Huti a Nýřan ve směru od Rozvadova na Prahu havaroval kamion s nákladem pneumatik.

Nákladní auto leželo přes středová svodidla, takže problémy byly s průjezdností v obou směrech dálnice. Ve směru na Prahu policie dopravu zcela zastavila a odklonila, na Rozvadov se jezdilo odstavným pruhem.

„Kamion leží přes středová svodidla a řidič se zranil. Na místě zasahoval i vrtulník záchranářů," oznámila kolem poledne k nehodě policejní mluvčí Hana Štefflová.

V úterý odpoledne byl už provoz alespoň částečně v obou směrech obnoven. Doprava se už neodklání, připomněla posun po čtvrté hodině odpoledne policejní mluvčí.

Čtyřiačtyřicetiletý řidič kamionu se při nehodě zranil, na místo letěl vrtulník. Muže pak s těžkým zraněním převezl na urgentní příjem fakultní nemocnice v Plzni, vysvětlila mluvčí záchranné služby Lenka Ptáčková.

Policie po nehodě zastavila provoz na dálnici ve směru na Prahu a auta svedla na objízdnou trasu na 100. kilometru. Odklonem dopravy se ale zcela zahltil průjezd městem Nýřany, takže odpoledne se doprava ve směru na Prahu střídavě odkláněla na 100. a na 108. kilometru u Stříbra.