Incident se odehrál vloni 13. května večer. Makula jel s dodávkou Hyundai H1 od Plzně na Klatovy a za Štěpánovicemi předjížděl kolonu vozidel. Nestihl se na přerušované čáře zařadit zpět, a tak se do svého pruhu vracel zakázaným způsobem, přes „zebru“. Jeho manévr se nelíbil 25letému policistovi, sloužícímu v Praze, který jel se svou přítelkyní, taktéž pražskou policistkou, soukromě ve Fiatu Punto směrem na Klatovy.

„Troubil jsem na něj. On pak ve městě u čerpací stanice nečekaně vjel přede mě a prudce zabrzdil. Vystoupil, v ruce držel pistoli, kterou natáhl. Mířil nám na hlavu, křičel na nás. Myslel jsem, že je to opravdová zbraň, měli jsme opravdu strach o život. Já mu řekl, že jsem policista, a on mi odpověděl, že je mu to jedno, že má jednoho v autě,“ řekl pražský policista a dodal, že řidič poté, co jim rozbil zrcátko, nasedl do svého auta a ujel. Oni ale zavolali na tísňovou linku a dodávku pronásledovali, i když měli strach o život, což potvrdila i jeho přítelkyně. Vše skončilo v klatovské Vídeňské ulici, kde zastavil Makula i policejní pár a kam přijeli i klatovští strážci zákona.

Čtěte také: Třináctiletý znásilnil desetiletého, od soudu dostal nejtvrdší možný trest

Přišel o pistoli

Podle Makuly ale za konflikt mohou oba, on i policista. Přiznal, že udělal přestupek, ale podle něj neměl druhý řidič důvod k takové reakci. „Nikoho jsem neohrozil. A on na mě troubil, blikal na mě dálkovými. Choval se velice agresivně,“ řekl soudu Makula a dodal, že byl vynervovaný, a tak zastavil a šel si to s ním vyřídit. Pistoli, která byla plynová, měl na obranu a pro jistotu. A na nikoho s ní nemířil. „Oba pražští policisté prokazatelně lhali,“ prohlásil v závěrečné řeči Makula, soud ale nepřesvědčil.

Soudce Jaromír Veselý ho potrestal šestiměsíčním trestem, který mu podmíněně odložil na zkušební dobu jednoho roku. Zároveň nechal státu propadnout pistoli a zásobník s náboji. Musí také uhradit škodu. Verdikt je pravomocný.

Nepřehlédněte: Kominík neuspěl s odvoláním, „odsedí" si za loupež dva a půl roku