„Uvedeného skutku se muž dopustil 3. února kolem 11.15 hodiny. Pachatel nejprve požádal obsluhu, aby mu ukázala šperky. Po jejich prohlédnutí předstíral, že z prodejny odchází. Ve chvíli, kdy obsluha odešla do zadní části prodejny, se vrátil a z pultu odcizil dvě plata se zlatými řetízky v hodnotě více než 145 tisíc korun,“ popsala událost policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Z obchodu pachatel utekl směrem k poliklinice a pokračoval do ulice Boženy Němcové, kde se obsluze prodejny, která jej pronásledovala, ztratil.

Policie uvedla popis pachatele: „Jednalo o muže světlejší pleti ve věku kolem 40 let. Muž byl vysoký přibližně 180 cm, štíhlé až středně štíhlé postavy. Na sobě měl bílé tenisky, světlé kalhoty či rifle a černou bundu s kapuci. Na rukou měl rukavice a na hlavě měl nasazenou černou pletenou čepici. Hovořil česky se slovenským přízvukem,“ uvedla Jiroušková.

Policisté žádají případné svědky, aby veškeré informace, které by mohly napomoci k ustanovení pachatele a objasnění případu, sdělili tachovským kriminalistům na tel.: 974 337 444 nebo na linku tísňového volání 158. Své poznatky mohou sdělit také na nejbližší policejní služebně.